flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Визначено переможців ХIX Всеукраїнських змагань з господарського права та процесу ім. професора С.З. Михайліна

25 березня 2019, 11:36

23 березня відбувся завершальний етап турніру з господарського права та процесу ім. професора С.З. Михайліна, організованого юридичним факультетом Донецького національного університету імені Василя Стуса.

Всеукраїнські змагання з господарського права та процесу проводяться вже понад 15 років у формі імітованого судового процесу та присвячені видатному вченому, доктору юридичних наук, професору Сергію Захаровичу Михайліну, з ім’ям якого пов’язана ціла епоха юридичної науки господарського права.

І вже вчетверте  Господарський суд Вінницької області виступає партнером, співорганізатором та гостинно приймає учасників заходу.

Отже, учасниками змагань 2019 стали 14 команд із Хмельницького університету управління і права, Одеського національного університету імені І.І. Мечникова, Донецького національного університету Імені Василя Стуса, Дніпровського гуманітарного університету, Навчально-наукового інституту права та соціальних технологій Чернігівського національного технологічного університету, Університету державної фіскальної служби України, Херсонського державного університету.

Перший півфінальний етап пройшов напередодні, 22 березня, і за його результатами фіналістами стали 7 команд - A&K Partners, Гармонія і порядок, Interlegal, Adiutorium, Белые воротнички, In vino veritas, Танго і Кеш.

Фінальний етап розпочався із жеребкування, в ході якого було визначено сторону, яку представлятиме команда у спорі, та її опонента. Оцінювання всіх виступів команд у фінальному етапі здійснювалось однією судовою колегією у складі суддів Господарського суду Вінницької області та практикуючих юристів.

Для усного виступу кожної команди було відведено 15 хвилин, враховуючи відповіді на запитання суддів. На початку імітованого судового засідання кожна із сторін подала суддям позов або заперечення на нього з викладенням правової позиції сторони у спорі, оформлені у відповідності до норм Господарського процесуального кодексу України.

Оцінка виступів здійснювалась кожним членом суддівської колегії окремо за критеріями знання законодавства; вміння правильно застосовувати законодавство до обставин справи; дотримання норм господарського процесуального права під час імітованого судового засідання; переконливість та вміння відповідати на запитання суддів, мова, поведінка, володіння собою та стиль презентації; якість процесуальних документів; вміння працювати в команді.

Всі команди-фіналісти змагались «на рівних», показали достойний рівень знань з господарського права та процесу,  зуміли їх застосувати на практиці, чим доволі серйозно ускладнили завдання суддівській колегії із визначення переможців.

Однак, за результатами насиченого дня змагань у фінальному раунді, все ж було визначено кращих із кращих і ними стали:

- у номінації  «Найкращий позивач» перемогу здобула команда  Танго і Кеш  у складі Пилявця Вадима та Петрушко Сергія, а переможцем зі званням «Кращого відповідача» стала команда Interlegal у складі Рудика Олега та Слюсар Ольги. Доречі, Слюсар Ольга також здобула звання кращого оратора;

- найкращими позивачами, що зайняли друге призове місце, стала комагда Гармонія і Порядок (Сахарова Марія та Ільніцький Максим), а відповідачами - Белые воротнички (Слободянюк Єлизавета та Колесник Анастасія);

- і, нарешті, третє місце посіли одразу три команди: позивачі A&K Partners (Самородова Ганна, Савчук Катерина) та Adiutorium (Півень Богдан, Музика Вікторія), а також відповідачі з інтригуючою назвою In vino veritas (Колотуха Катерина, Петровська Іванка).

Звання символу змагань цього року дісталось Ільніцькому Максиму.

Нагороджували переможців суддя Господарського суду Вінницької області Ігор Маслій та завідувач кафедри господарського права ДонНУ імені Василя Стуса Бобкова Антоніна. 

Команди-переможці та команди, що посіли ІІ і ІІІ місця були нагородженні дипломами, кубками та грошовими винагородами від партнерів змагань.

Всі інші команди отримали сертифікати учасників змагань. 

Подібні заходи не лише дають можливість молодим амбіційним правникам проявити свої можливості, набути цінного досвіду та підвищити свій професійний рівень, а й заохочують молоде покоління до досягнення поставлених цілей та висот в обраній професії.

ФОТОЗВІТ

 

Прес-служба