flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Е-судочинство як елемент сучасної системи правосуддя

03 червня 2019, 10:41

Голова Господарського суду Вінницької області Федір Колбасов взяв участь у конференції «Е-судочинство як елемент сучасної системи правосуддя. Перші результати та наступні кроки», що відбулась 30 травня.

Захід пройшов на базі Південно-західного апеляційного господарського суду за участю суддів Верховного Суду, міжнародних експертів з електронного правосуддя, представників Державної судової адміністрації України та Державного підприємства «Інформаційні судові системи», представників адвокатури, прокуратури та ін.

Федір Федорович виступив в якості спікера із доповіддю "Проблемні питання запровадження Електронного суду".

Загалом, метою заходу було обговорення першого досвіду запровадження Електронного суду, перших здобутків та проблемних питань, а також перспектив на майбутнє.

Так, учасники ознайомились із нинішнім станом використання підсистеми "Електронний суд", із практичними аспектами користування Електронним кабінетом учасниками процесу та суддями, розглянули практичні проблеми подання процесуальних документів в електронному вигляді, а також проаналізували використання підсистеми Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Нагадаємо, що з 01 січня 2019 року розпочалась експлуатація в тестовому режимі підсистеми «Електронний суд» - одного із сервісів Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, що забезпечує обмін електронними документами між учасниками судового процесу та доступ до якого здійснюється після реєстрації користувачем Офіційної електронної адреси (Електронного кабінету). «Електронний суд» дає можливість користувачеві подавати позовні заяви та інші передбачені законом процесуальні документи, що подаються до суду і можуть бути предметом судового розгляду, а також отримувати судові рішення та інші електронні документи.

Висновки та пропозиці, ухвалені в результаті обговорення, будуть враховані при подальшому впровадженні системи ЄСІТС, зокрема Електронного суду.

 

Прес-служба