flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"Урок справедливості" для вихованців дитячого будинку "Гніздечко"

28 лютого 2020, 17:23

Щира правда, що діти несуть в собі добру енергетику та дарують заряд позитивних емоцій. В цьому черговий раз переконались суддя-спікер Господарськогор суду Вінницької області Роман Міліціанов, заступник керівника апарату суду Крістіна Слободонюк та прессекретар Олеся Слободян, завітавши до дитячого будинку «Гніздечко» у Вінниці.

Метою нашого візиту було проведення "Уроку справедливості" серед вихованців 1 – 4 класів.

Роман Міліціанов та Крістіна Слободонюк, які, доречі, мають вже суттєвий досвід проведення подібних заходів для діток, максимально доступно розповіли про Господарський суд Вінницької області, професію та атрибути судді, про справи, які розглядаються судом, а також поцікавилися в слухачів, яким чином вони вирішують конфліктні ситуації.

Після перегляду мультику «Кінь проти Хом’яка» дітки, як завжди, розділились на два табори та жваво відстоювали обрані позиції, почергово захищаючи Коня та Хом’яка, що опинились перед суддею.

У підсумку, Роман Міліціанов розсудив спір між тваринами, пояснив маленьким справедливцям суть прийнятого рішення, а також наголосив на необхідності розв’язання будь-яких конфліктів лише мирними та законними шляхами.

Учні отримали наліпки із зображеннями героїв мультику, диплом про участь у заході та, звісно, були зараховані до клубу "Справедливці".

Доречі, наліпки викликали серед малечі неабиякий інтерес: дітки роздивлялись, обмінювались, «приміряли» на себе ту чи іншу роль.

На згадку про захід, Крістіна Слободонюк подарувала вихованцям закладу збірки віршів на правову тематику «Справедливці» та пам’ятки щодо правил спілкування з правоохоронними органами і судом для кращого розуміння судового процесу та прав дитини в ньому.

Щиро радіємо знайомству з дітками та сподіважмось, що Урок справедливості був цікавим і пізнавальним.

 Проведення Всеукраїнської акції «Урок справедливості» ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 року № 59). Захід здійснено в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

Ділимось ФОТО

 

Пресслужба