flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Затверджено нову редакцію Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку

19 травня 2020, 11:44

23 квітня 2020 року ДСА України затвердила у новій редакції Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному, господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду.

Нагадаємо, що Наказом ДСА України № 169 від 08.04.2020 було затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв’язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду. Відповідно до вказаного Порядку учасники судового процесу мали змогу брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою системи EasyCon за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі, у порядку, встановленому процесуальним законодавством. 

Відповідно до оновленого Порядку суди зможуть використовувати не лише систему відеоконференцзв'язку EasyСon, а інші доступні суду та учасниками судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв’язку та відповідають вимогам законодавства.

ОЗНАЙОМИТИСЯ З ПОРЯДКОМ

 

Пресслужба