flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Урочистості з нагоди 29-ої річниці утворення системи господарських судів України

04 червня 2020, 12:09

Суд є найбільш давньою інституцією людського суспільства.

Наявність в країні спеціалізованої системи господарських судів - це визнання державою їхньої ролі в розбудові правового суспільства та їхньої добросовісної праці в інтересах права й законності.

Подія, що сталася 04 червня 1991 року стала відправною точкою в розбудові системи господарських судів. Саме в цей день Верховна Рада України прийняла Закон «Про арбітражний суд». А вже 6 листопада того ж року був прийнятий Арбітражно-процесуальний кодекс України.

Наразі ми є свідками і учасниками впровадження судової реформи, відчутні кроки якої змінюють формат всієї судової системи України на шляху до європейських стандартів. Впевнені, що  система господарських судів і надалі матиме високий рівень  якості роботи, завдячуючи зусиллям як суддів так і працівників апаратів судів усіх рівнів.

Сьогодні, 04 червня 2020 року, в Господарському суді Вінницької області відбулись урочистості з нагоди 29-ої річниці утворення господарських (арбітражних) судів України.

Професіоналізм та досвід  суддів і працівників  нашого суду спрямовані на реалізацію ідей верховенства права, процвітання в Україні правової  культури та правосвідомості суспільства.

У цей святковий день лунають щирі побажання здоров’я, миру, добра, благополуччя, особистого щастя, плідної праці в ім’я верховенства права, законності, справедливості та гуманізму, нових професійних успіхів і досягнень на благо народу та нашої держави. 

Крім того, за сумлінну працю та високий професіоналізм працівники суду були нагороджені відзнаками.

 

ФОТОГАЛЕРЕЯ

 

Пресслужба