flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дискримінація як явище та юридичне поняття

17 червня 2020, 10:17

Що таке дискримінація як явище? Як захистити від її проявів? Як дане питання врегульовано на законодавчому рівні? Ці та інші питання - у полі зору учасників вебінару «Дискримінація як явище та юридичне поняття», що відбувся 16 червня 2020 року.

Участь у заході взяла прессекретар Господарського суду Вінницької області Олеся Слободян.

Просто про складне та насправді досить розповсюджене соціальне явище, його природу та прояви, а також можливі шляхи протидії розповідала спікерка Ірина Федорович – директорка ГО Центр «Соціальна дія», співголова координаційної ради Коаліція з протидії дискримінації в Україні, тренерка та авторка багатьох посібників на тему протидії та запобігання дискримінації для державних службовців, поліцейських, громадських активістів та тренерів.

Вебінар був побудований на реальних прикладах, аналізі українського та міжнародного законодавства, а учасники отримали можливість:

- зрозуміти суть дискримінації;

- навчитись помічати та аналізувати її прояви;

- висвітлювати судові справи, пов’язані з дискримінацією;

- використовувати отримані знання у підготовці рішень у справах щодо дискримінації.

Підвищення рівня обізнаності про проблему, формування в суспільстві розуміння рівності як цінності та усвідомлення ролі кожного в її утвердженні є найважливішим вектором у стратегічній боротьбі з дискримінацією, адже це явище не вибіркове, воно стосується кожного.

 

Пресслужба