flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Державні службовці Господарського суду Вінницької області підвищили професійну компетентність

18 серпня 2020, 16:34

Державні службовці Господарського суду Вінницької області пройшли дистанційне навчання за короткостроковими семінарами Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Вінницької області.

Запобігання та виявлення корупції на публічній службі – тема навчання, що тривало з 10 по 12 серпня. Метою вказаної навчальної програми було чітке з’ясування механізмів реалізації Закону України «Про запобігання корупції» та засвоєння знань із забезпечення антикорупційних заходів. В результаті слухачі опанували знання щодо нормативно-правової бази запобігання та протидії корупції, повноважень антикорупційних органів в Україні, аспектів фукнціонування уповноважених підрозділів з питань запобігання та виявлення корупції, відповідальності за корупційні діяння, основних засад протидії корупції, а також навчилися:

- самостійно орієнтуватися в системі чинного антикорупційного законодавства та застосувати його положення на практиці;

- аналізувати стан та перспективи запобігання та протидії корупції в Україні;

- здійснювати кваліфікацію корупційних діянь;

- розробляти заходи щодо запобігання корупційним правопорушенням на місцевому рівні;

- застосовувати норми антикорупційного законодавства до регулювання конкретних практичних ситуацій на публічній службі;

- користуватися Єдиним державним реєстром декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

13 та 14 червня спікери заходу розповідали про актуальні питання реалізації законодавства про державну службу та особливості проходження державної служби, реалізації антикорупційної політики в органах державної влади.

У підсумку навчання державні службовці суду дізналися про вимоги законодавчих та нормативно-правових актів, що регламентують питання державної служби, основні напрями реалізації кадрової політики в органах виконавчої влади, принципи державної політики України у сфері запобігання корупції, умови вступу на державну службу, порядок проходження державної служби; правовий статус державних службовців, принципи оцінювання та розвитку публічних службовців, види професійного навчання публічних службовців, а також навчилися:

- застосовувати закони та підзаконні нормативно-правові акти, що регулюють діяльність державних службовців у професійній діяльності;

- дотримуватись основних прав та обов’язків державного службовця;

- складати індивідуальну програму підвищення рівня професійної компетентності;

- володіти інструментами оцінювання результатів службової діяльності;

- дотримуватися до вимог дисциплінарної та матеріальної відповідальності;

- застосовувати закони та підзаконні нормативно-правові акти у сфері запобігання корупції;

-подавати електронну декларацію майнового стану.

 

Пресслужба