flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В гостях в учнів Серебрійського навчально-реабілітаційного центру

21 грудня 2020, 17:50
Робити добрі справи та допомагати актуально в будь-яку пору року, погоду, місяці та дні тижня.
Однак, найцінніше дарувати свої увагу та тепло саме на свята тим, хто цього потребує найбільше та обмежений у вкрай необхідних дитячих потребах – сімейній любові та піклуванні.
Напередодні Дня Святого Миколая судді та працівники апарату Господарського суду Вінницької області відвідали Серебрійський навчально-реабілітаційний центр Могилів-Подільського району Вінницької обласної ради. Зауважимо, що всі карантинні заходи безпеки було дотримано в повній мірі.
Ми вирішили не тільки подарувати діткам смаколики, необхідні речі та спортивний інвентар для гармонійного розвитку, але й провести «Урок справедливості», ознайомити з місією суду в суспільстві.
Судді Ольга Нешик та Роман Міліціанов продемонстрували вихованцям мантію, нагрудний знак та Основний закон - Конституцію України.
Далі, за звичним сценарієм, всі гуртом спробували розібратися, хто правий, а хто ні у спорі Коня та Хом’яка і врешті-решт дізнатися вердикт судді.
Ключове повідомлення проведеного уроку: люди можуть мати різні точки зору, між ними виникають суперечки і щоб їх вирішити потрібен суд.
Керівник апарату суду Крістіна Слободонюк побажала діткам вірити у свої сили, мріяти та досягати цілей.
На підтвердження зарахування до клубу «Справедливці», учасники отримали диплом.
Крім того, ми мали гарну можливість поспілкуватися з працівниками та учнями, дізнатися чим живе заклад кожного дня.
Доглянута величезна територія, затишні спальні та сучасні класи, велика їдальня та ціла вулиця Майстрів, свій музей та невеличкий город, медпункт та спортивна зала, тобто все необхідне для життя та навчання, а ще – неймовірно добрі та віддані своїй справі працівники закладу та цікаві дитячі очі.
Ось так коротко можна описати те, що ми побачили цього дня. Однак варто зауважити, що за всім, в першу чергу, стоїть колосальний людський труд та ентузіазм, любов, доброта, розуміння, підтримка та бажання допомагати.
В дарунок ми отримали не лише безліч різнобарвних емоцій, але і чудового Янгола – символа свята.
Янгола, зробленого дітками власноруч, із вдячністю прийняли голова суду Федір Колбасов та заступник голови суду Сергій Тісецький і тепер він буде окрасою нашої ялинки.
Дякуємо адміністрації закладу за теплий прийом, діткам – за плідне спілкування та увагу.
Бажаємо здоров’я, добра та успіхів!
 
Пресслужба