flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді ГСВО долучились до обговорення права постійного користування земельною ділянкою

09 квітня 2021, 15:38

Сьогодні Касаційним господарським судом у складі Верховного Суду проведено круглий стіл «Право постійного користування земельною ділянкою. Особливості вирішення спорів за участю фермерських господарств».

Захід присвячено обговоренню актуальних питань права постійного користування земельною ділянкою та практики вирішення спорів за участю фермерських господарств.

До роботи круглого столу долучились судді Господарського суду Вінницької області Ігор Маслій, Василь Матвійчук, Роман Міліціанов, Анатолій Тварковський та Юрій Яремчук.

У межах круглого столу учасники розглянули питання, які стосуються особливостей розгляду спорів щодо права постійного користування земельними ділянками та спорів, пов’язаних зі створенням та здійсненням діяльності фермерських господарств, визначення юрисдикції таких спорів.

Учасники круглого столу приділили увагу проблемам теорії, практики та перспективам законодавчої трансформації права постійного користування у системі речових прав на землю, спірним питанням права постійного користування землею у діяльності фермерських господарств України, окремим аспектам розгляду спорів за участю фермерських господарств.

За результатами проведення круглого столу на офіційному вебсайті Верховного Суду будуть опубліковані матеріали заходу, в тому числі виступи та презентації учасників.
 
Із записом трансляції можна ознайомитись за посиланням: https://bit.ly/3wH4Ruv.
Пресслужба