flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась чергова зустріч в межах реалізації нової фази Ініціативи «Модельні суди»

14 квітня 2021, 17:08

14 квітня 2021 року Проєктом ЄС "Право-Justice" в межах реалізації нової фази Ініціативи «Модельні суди» проведено конференцію «Служба волонтерів як необхідна складова надання сервісів для вразливих груп користувачів суду».

До заходу долучились суддя-спікер Господарського суду Вінницької області Роман Міліціанов, керівник апарату суду Крістіна Слободонюк та прессекретар Олеся Слободян.

Під час конференції було представлено службу волонтерів та особливості її функціонування задля підвищення клієнтоорієнтованості в українських судах, а також презентовано Литовський досвід впровадження волонтерського сервісу у судах.

Учасники обговорили кращий національний та міжнародний досвід, пов’язаний із впровадженням в судах служби судових волонтерів, координаційну роль центрів БПД у впровадженні Служби волонтерів суду та обмінялись досвідом між українськими судами щодо впровадження сервісів для вразливих груп користувачів суду.

Водночас, під час заходу відбулась офіційна церемонія підписання Меморандумів про співпрацю у Вінницькому міському суді Вінницької області та Хмельницькому міськрайонному суді Хмельницької області, що стало початком впровадження Служби волонтерів у цих судах.

Нагадаємо, що Господарський суд Вінницької області долучився до нової фази Ініціативи «Модельні суди», що покликана об’єднати кращий міжнародний та український досвід, а також стати майданчиком для обміну добрими практиками, спрямованими на покращення доступності, клієнтоорієнтованості та безпеки судів.

Пресслужба