flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прояв неповаги до суду. Порядок притягнення до відповідальності

14 червня 2021, 14:16

В п’ятницю, 11 червня 2021 року, відбулось навчання для працівників апарату Господарського суду Вінницької області на тему «Прояв неповаги до суду. Порядок притягнення до відповідальності».

Навчання проведено відповідно до Плану навчання та підвищення кваліфікації працівників апарату Господарського суду Вінницької області на 2021 рік, модератори: заступник керівника апарату суду Андрій Логінов та головний спеціаліст Олеся Слободян.

Повага до суду є чинником належного функціонування правової держави. Закон вимагає від учасників процесу, або присутніх у судовому засіданні осіб, наявність поваги до суду як одного із інститутів державної влади.

У кожному випадку, коли буде встановлено, що особа вчинила умисні дії, які свідчать про неповагу до суду, необхідно вирішувати питання про притягнення винних до відповідальності за статтею 185-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі - КУпАП).

Учасники заходу за допомогою слайдової презентації ознайомились з основними тезами та нормативно-правовим регулюванням, особливостями розгляду справи про адміністративне правопорушення та виконання постанови про притягнення до відповідальності за прояв неповаги до суду.

 

Пресслужба