flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справедливість триває!

10 вересня 2021, 16:04

Сьогодні звичний ритм життя Господарського суду Вінницької області дещо змінився, адже до нас на «Урок справедливості» завітали учні 2-Б та 3-В класів школи-гімназії № 2 м. Вінниці та наповнили зазвичай тихі коридори суду дитячим сміхом і гомоном.

Урок для юних справедливців провели суддя-спікер Роман Міліціанов, суддя Марія Шамшуріна та керівник апарату суду Крістіна Слободонюк.

Після короткої розповіді про професію судді  дітки переглянули мультик «Кінь проти Хом’яка» і спробували розсудити спір тварин.

Заслухавши позиції та доводи на користь тієї чи іншої сторони спору, Роман Міліціанов пояснив учням суть прийнятого рішення та наголосив на необхідності розв’язання будь-яких конфліктів лише мирними та законними шляхами.

У підсумку наші гості познайомились та поспілкувались із справжніми суддями,  відвідали зал судового засідання, отримали наліпки із зображеннями героїв мультику, дипломи про участь у заході, а також були зараховані до клубу «Справедливці». А ще, сподіваємось, зарядились позитивною енергією та новими цікавими знаннями.

Проведення Всеукраїнської акціі «Урок справедливості» ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 №59).

Захід здійснено в рамках реалізаціі грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

 

Пресслужба