flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судовий захист у сфері банківських послуг. У Києві відбувся форум

20 вересня 2021, 14:21

В.о. голови Господарського суду Вінницької області Сергій Тісецький взяв участь у спільному форумі «Судовий захист у сфері банківських послуг в умовах ринкової економіки. Перспективи та сучасний стан», що вібдувся в Києві 17 вересня.

Захід організований Національною асоціацією банків України та Асоціацією суддів господарських судів України з метою відкрито та об’єктивно оцінити сучасний стан судового захисту у сфері банківських послуг при розгляді господарських справ.

Серед учасників - судді Великої Палати Верховного Суду, Касаційного господарського суду ВС, голови апеляційних та місцевих господарських судів, НБУ та представники топових банків, Американської торговельної палати в Україні, Європейської Бізнес Асоціації, Фонду гарантування вкладів, Асоціації арбітражних керуючих та національних експертів проекту ЄС «Право-Justice».

У фокусі обговорення на форумі, зокрема:

- вплив судової практики на розвиток правовідносин у банківській сфері

- способи захисту порушених прав

- правові проблеми та шляхи їх вирішення

- порядок укладання, внесення змін та строк дії договорів

- неналежне виконання зобов’язань за банківськими договорами

- забезпечення кредитних зобов’язань

- роль суду в процедурах банкрутства.

В результаті проведеного форуму очікується покращення ефективності судового захисту, налагодження електронного документообігу між банками та судами, а також зменшення ризиків неефективного юридичного супроводження судового процесу через підвищення поінформованості з питань застосування процесуального та матеріального права.

Пресслужба