flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дайджест новин за тиждень

13 лютого 2023, 09:49

Завершуючи робочий тиждень в Господарському суді Вінницької області, пропонуємо невеличкий дайджест подій за участю суддів та  працівників апарату суду.

В понеділок, 6 лютого пройшов всеукраїнський семінар для суддів і помічників суддів господарських судів на тему “Захист права власності у практиці господарських судів”
Участь у заході взяли: суддя  Марія Шамшуріна, помічники суддів Тетяна Ольхова та  Володимир Марценюк. Слухачі розглянули питання застосування юридичних позицій Конституційного Суду України при розгляді господарськими судами справ щодо захисту права власності, а також огляд актуальної практики Верховного Суду та огляд практики Європейського суду з прав людини щодо захисту права власності в господарському судочинстві, обговорили питання віндикаційного та негаторного позовів, визнання права власності та захисту права власності на частку у юридичній особі.

Суддя Роман Міліціанов виступав спікером на даному онлайн-навчанні та доводив до відома слухачів тему зловживання процесуальними правами учасниками судового процесу.


Секретарі судового засідання Інна Шейгець, Алла Марчук, Єлизавета Московчук та Світлана Шарафіна підвищили рівень кваліфікації, долучившись до навчання секретарів судового засідання місцевих та апеляційних господарських судів  в рамках онлайн-підготовки в Національній школі суддів України. Протягом 6-9 лютого учасники розглянули ряд важливих тем та практичних питань, зокрема, особливості виконання судових рішень в умовах воєнного стану, застосування судами окремих положень ГПК України, зловживання процесуальними правами, методи та засоби уникнення зловживань зі сторони учасників судового процесу.


Також 6-9 лютого в Національній школі суддів відбулась підготовка та підвищення кваліфікації старших секретарів, секретарів, головних і провідних спеціалістів місцевих та апеляційних судів. Старший секретар суду Оксана Лучинська та провідний спеціаліст відділу Валентина Войнаровська опанували взаємодію працівників апаратів судів з громадянами, представниками засобів масової інформації, громадськими активістами, а також практичні поради під час кризової комунікації, тощо.

 


Пресслужба