flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер та прес-секретар Господарського суду Вінницької області взяли участь в першому загальнонаціональному форумі «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього»

23 травня 2017, 12:00

 22 травня 2017 року у приміщенні  Вінницького апеляційного адміністративного суду в режимі відеоконференцзв’язку за ініціативою територіального управління Державної судової адміністрації України у Вінницькій області взяли участь у форумі суддя-спікер Олександр Банасько та прес-секретар Інна Вітюк Господарського суду Вінницької області.

Форум організовано за підтримки Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи в Україні, Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Ради суддів України, Верховного Суду України, Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України, Центру демократії та верховенства права, Громадського об’єднання «Детектор медіа», Інституту масової інформації, Національної спілки журналістів України.

Метою зібрання було запровадити щорічний загальнонаціональний форум для обговорення  нагальних проблем взаємодії судів та ЗМІ, спільно виробити, схвалити та впровадити правила співпраці, що ґрунтується на взаємній підтримці незалежності судової влади та праві на свободу вираження, а також створити постійно діючий Комітет взаємодії судів та ЗМІ для оперативного реагування на виклики комунікації.

Форум відбувався в рамках трьох сесій, під час яких учасники форуму отримали можливість висловитись щодо гострих кутів у співпраці та шляхів їх подолання, а також ознайомитись із вітчизняним та зарубіжним досвідом налагодження комунікації між судами та ЗМІ. Ділились думками щодо етичних стандартів співпраці.

Говорили про наболіле, про можливі механізми вирішення етичних конфліктів у діяльності судів та ЗМІ, адже усі без винятку зацікавлені в налагодженні конструктивної співпраці та формуванні позитивного іміджу як судової влади, так і засобів масової комунікації, та, в решті-решт, у зрілості суспільної думки.

В останній сесії відбулась дискусія, де усі запрошені висловили свої враження та пропозиції про подальші кроки взаємодії. Крім того, усі погодились, що такий форум повинен відбуватись щороку для того, щоб обговорювати нагальні проблеми та впроваджувати правила майбутньої співпраці у взаємній підтримці та повазі.

Прес-служба