flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішенням Господарського суду Вінницької області захищено право оренди на земельні ділянки

04 липня 2017, 11:10

30 червня 2017 року о 11 год. 00 хв. в приміщенні будинку культури с. Сугаків Могилів-Подільського району Вінницької області відбулось виїзне засідання Господарського суду Вінницької області у справі №  №902/372/17 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "СХК "Вінницька промислова група" до  Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕКСАД" про про визнання недійсними договорів від 30.12.2013 року, що укладені між Товариством з обмеженою відповідальністю "Рубін" та Товариством з обмеженою відповідальністю "ЕКСАД", предметом яких є право оренди на земельні ділянки, розташовані на території Тропівської, Сугаківської та Плосківської сільських рад.

До участі в справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача за ініціативою суду були залучені  власники земельних ділянок (паїв) на території Плосківської сільської ради Мурованокуриловецького району Вінницької області, Тропівської сільської ради Могилів-Подільського району Вінницької області та Сугаківської сільської ради Могилів-Подільського району Вінницької області.

Необхідність залучення до участі в розгляді справи в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача власників земельних ділянок (паїв), загальною кількістю 844 шт., викликана тим, що оспорюваними договорами про заміну сторони у договорі оренди землі від 30.12.2013 року було передано право оренди від ТОВ "Рубін" до ТОВ "Ескад" на земельні паї, власниками яких є треті особи.

Рішенням суду від 30.06.2017р. у даній справі  договори про заміну сторони у договорі оренди землі від 30.12.2013 року визнано недійсними.

Прес-служба