flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Господарського суду Вінницької області Федір Колбасов прийняв участь в загальних зборах членів Громадської організації «Асоціація суддів господарських судів України»

30 жовтня 2017, 17:14

26-27 жовтня 2017 року на базі Одеського апеляційного господарського суду відбулись чергові загальні збори членів Громадської організації «Асоціація суддів господарських судів України», на яких були присутні голови господарських судів усіх інстанцій та делеговані від судів представники відокремлених підрозділів Асоціації.

 

 

 

 

 

 В заході взяв участь і голова Господарського суду Вінницької області Федір Колбасов.

 

Збори урочисто відкрила голова ГО «Асоціація суддів господарських судів України» Наталія Богацька, яка відмітила, зокрема, що метою зборів стала необхідність напрацювання та окреслення єдиного бачення напрямків розвитку і вдосконалення судів господарської юрисдикції.

Заступник голови Вищого господарського суду України Сергій Могил побажав присутнім плідної співпраці та наголосив, що даний захід є особливо важливим з огляду на те, що за рік роботи Асоціації вже є що підсумовувати, тим більше у такому багаточисельному складі.

Після того, як учасники зборів заслухали доповідь голови Асоціації про її діяльність, присутні висловили довіру Наталії Богацькій та підтвердили її повноваження на посаді голови організації.

Крім того, за результатами голосування, обрано заступників голови Асоціації: Галину Діброву – заступника голови Одеського апеляційного господарського суду та Тетяну Гладишеву – суддю-спікера, секретаря другої судової палати даного суду.

Другу частину роботи зборів розпочав голова Вищого господарського суду України Богдан Львов, який відзначив актуальність та важливість подібних комунікаційних заходів для суддів, адже вони створюють умови для ефективного спілкування та обміну досвідом.

За результатами проведення загальних зборів ГО «Асоціація суддів господарських судів України» прийнято рішення про: необхідність врегулювання питань створення Служби судової охорони; вирішення питання щодо закриття публічного доступу до декларацій суддів та членів їх сімей з метою державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їх сімей; необхідність ініціювання перед суб’єктами законодавчої ініціативи вирішення питання про повернення місцевим спеціалізованим судам функцій розпорядників бюджетних коштів.

На завершення зборів, Натялія Богацька подякувала присутнім за активну участь у налагодженні комунікації між судами господарської юрисдикції та висловила побажання подальшої плідної роботи підрозділів Асоціації.

 

 

Докладніше про прийняті на зборах рішення можна дізнатись на офіційному сайті АСГСУ за посиланням: http://uajcc.org.