flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей у суді

03 листопада 2017, 10:58

02 листопада 2017 року в рамках комунікаційного заходу «День відкритих дверей у суді» до Господарського суду Вінницької області завітали студенти факультету менеджменту та права Вінницького національного аграрного університету. Метою заходу була організація безпосереднього отримання учасниками інформації про діяльність суду шляхом ознайомлення з організаційними і процесуальними аспектами його роботи у підрозділах.

Програма проведення Дня відкритих дверей у суді включала в себе екскурсію приміщенням суду, огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду, а також  участь у судових засіданнях.

Зустрічали гостей суду заступник керівника апарату суду Крістіна Слободонюк та прес-секретар суду Олеся Слободян.

Відкриваючи захід, Крістіна Ромуальдівна проанонсувала план його проведення та звернулась зі вступним словом до студентської молоді.

Після ознайомлення учасників заходу з діяльністю суду, перегляду слайдової презентації на тему «Історія господарського (арбітражного) суду Вінницької області» та спілкування у форматі «питання-відповідь», майбутнім правникам була запропонована ознайомча екскурсія приміщенням суду.

Розпочалась екскурсія з огляду приміщення архіву суду, в ході якої  студенти дізналися про порядок передачі справ до архіву та про те, хто і як може ознайомитись з матеріалами архівних справ, який порядок знищення справ, строк зберігання яких закінчився.

Згодом гості мали змогу ознайомитись з основними завданнями та функціями загального відділу «Канцелярія», відділу планування та господарського забезпечення, сектору з кадрового забезпечення та з питань управління персоналом, порядком роботи з вхідною кореспонденцією суду, зокрема з позовними заявами, про подальший рух вхідних документів.

Голова Господарського суду Вінницької області Федір Колбасов, в ході  спілкування з молоддю, дав практичні поради та настанови майбутнім правознавцями, а також побажав успіхів в обраній професії.

Судді Володимир Білоус та Ольга Нешик  поділились з майбутніми фахівцями права своїм досвідом, що дало змогу гостям детальніше познайомились з усіма аспектами роботи судді.

Керівник апарату суду Марина Миколюк на запитання студентів щодо її функціональних обов’язків, зазначила, що керівник апарату суду скеровує роботу начальників відділів, помічників суддів, секретарів судових засідань, організовує вирішення питань матеріально-технічного забезпечення роботи суду, суддів та апарату. 

Огляд робочих кабінетів апарату суду, зокрема, помічників суддів та секретарів судового засідання, залів судових засідань, дозволив гостям дізнатись та зрозуміти особливості роботи апарату господарського суду.  Студенти поспілкувалися з помічниками суддів та секретарями судового засідання.

Цінним практичним досвідом стала для студентів участь в судових засіданнях в якості слухачів, а приємним бонусом – участь в засіданні, що проводилось в режимі відеоконференції з Господарським судом Київської області.

На завершення зустрічі учасники та організатори заходу обмінялись спільними сподіваннями на подальшу співпрацю та зробили фото на згадку про подію.

Загалом День відкритих дверей у суді пройшов в цікавій та невимушеній атмосфері. Майбутні юристи змогли на прикладі Господарського суду Вінницької області не тільки розширити горизонти своїх знань про систему господарських судів України, здійснення господарського судочинства, а й наочно дізнатись про можливості реалізації  та захисту своїх прав у суді, що в подальшому сприятиме формуванню в молодого покоління довіри та поваги до судової влади, забезпечить укріплення позитивного іміджу суду.

Сподіваємось, що отриманні знання стануть у нагоді при визначенні майбутньої спеціалізації правників.