flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Верховного Суду визначились із датою пленуму та орієнтовною датою початку роботи суду

20 листопада 2017, 14:14

17 листопада відбулось відкрите обговорення суддями нового Верховного Суду першочергових організаційних питань роботи. На заході були присутні судді нового ВСУ: Дмитро Луспеник, Ганна Вроньська, Олена Кібенко, Володимир Кравчук, Аркадій Бущенко та ін.

 

На початку заходу суддя Дмитро Луспеник зазначив, що закінчився конкурс до Верховного Суду, Указ Президента про призначення суддів вже оприлюднений. Після цього одразу виникають питання, як організувати та як запустити новий суд. У зв’язку із цим судді касаційних судів у складі Верховного Суду створили організаційний комітет та обрали до нього своїх представників. У перше засідання комітету в понеділок було вирішено питання обрання Дмитра Дмитровича Луспеника виконуючим обов’язки голови нового Суду для скликання першого Пленуму.

 

Також на оргкомітеті судді обрали дату призначення першого Пленуму ВСУ – 30 листопада 2017 року. У свою чергу, Дмитро Луспеник також назвав орієнтовну дату початку роботи нового ВСУ, тобто дату першого засідання, яка буде пропонуватись на Пленумі – 15 грудня поточного року.

 

На цьому Пленумі повинні бути вирішені наступні важливі питання:

 

затвердження Регламенту Пленуму Верховного Суду;

 

визначення точної дати першої сесії ВСУ;

 

обрання Голови Верховного Суду;

 

обрання заступника Голови ВСУ та секретаря Пленуму за поданням новобраного Голови ВСУ;

 

затвердження штатного розпису;

 

створення робочих груп, які би працювали над стратегією розвитку нового ВСУ, зокрема над питаннями судового менеджменту, комунікації із громадськістю, формування типової структури судових рішень, створення науково-консультативної ради при ВСУ.

 

Крім того, суддями були зроблені певні пропозиції до удосконалення роботи першого Пленуму. Зокрема, Володимир Кравчук запропонував, щоб кандидати на посаду Голови ВСУ під час висування виступали ще зі своєю програмою стратегії розвитку суду. Ганна Вронська додала до цього, зазначивши, що кандидати на посаду Голови Суду могли би також назвати людей, з яких вони мають намір формувати свою команду (маються на увазі, перш за все, заступник Голови та секретар Пленуму). Джерело: Українське право