flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся круглий стіл з питань добору та кваліфоцінювання суддів

20 листопада 2017, 17:01

16 листопада 2017 року у Вінницькому апеляційному адміністративному суді відбувся круглий стіл з питань добору та кваліфікаційного оцінювання суддів за участю представників Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Вищої ради правосуддя, представників Асоціації розвитку суддівського самоврядування в Україні, суддів, що наразі проходять кваліфікаційне оцінювання, кандидатів у судді, що проходять добір, та представників Асоціації правників України.

Захід був організований Вінницьким апеляційним адміністративним судом спільно з Асоціацією правників України, Проектом Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» та Вищою кваліфікаційною комісією суддів України.

Серед учасників заходу і судді Господарського суду Вінницької області Ігор Маслій, Роман Міліціанов, Анатолій Тварковський та Юрій Яремчук. 

У ході першого блоку було обговорено кваліфікаційне оцінювання суддів місцевих та апеляційних судів.

До другої сесії круглого столу включено питання добору кандидатів на посади суддів місцевого суду.

Завершальна сесія була присвячена обговоренню питань щодо створення Вищого суду з питань інтелектуальної власності.

Підсумовуючи зустріч, голова ВААС Віталій Кузьмишин подякував співорганізаторам та доповідачам за сприяння у підвищенні авторитету судової влади, а також відзначив активність учасників у обговореннях, що свідчить про прагнення правничої спільноти до виведення нашої діяльності на новий рівень.