flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник голови суду пройшов підготовку в Національній школі суддів

08 грудня 2017, 12:35

4-6 грудня 2017 року в місті Києві Національною школою суддів України було проведено підготовку голів та заступників голів місцевих загальних, місцевих господарських та окружних адміністративних судів.

В підготовці прийняв участь заступник голови Господарського суду Вінницької області Сергій Тісецький.

Захід відкрив Ректор Національної школи суддів України, доктор юридичних наук,  заслужений юрист України Микола Оніщук, який звернувся з вітальним словом до присутніх.

У своєму виступі ректор наголосив на конституційних та законодавчих змінах у системі правосуддя та зосередив увагу суддів, які займають адміністративні посади, на змінах у системі організації судової влади, модернізації законодавства в питаннях добору, освіти суддів, їх відповідальності та доброчесності.

Програма підготовки для підтримання кваліфікації голів та заступників голів місцевих загальних судів, місцевих господарських, окружних адміністративних судів передбачала спілкування очільників судів з досвідченими суддями, авторитетними науковцями.

В ході підготовки судді, які займають адміністративні посади, мали можливість прослухали лекції на актуальні теми, зокрема, щодо перспектив подальшого реформування судової системи України та проведення кваліфікаційного оцінювання судів, гарантій незалежності та безсторонності судді, тлумачення норм антикорупційного законодавства, судового адміністрування, комунікацій в судові владі, а також подискутувати з найбільш цікавих та спірних питань.

В результаті проведеної підготовки очільники судів оволоділи вміннями раціонально розподіляти ресурси організації, розв’язувати конфлікти, приймати нестандартні управлінські рішення, установлювати й підтримувати систему відносин із громадськістю.  

 

 

 

 

Фото використане із сайту Національної школи суддів України.