flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд стягнув з генпідрядника 172 мільйони авансових платежів на користь Служби автомобільних доріг у Запорізькій області

11 грудня 2017, 12:01

20 листопада 2017 року Господарський суд Вінницької області розглянув справу за позовом заступника прокурора Запорізької області, поданим в інтересах Служби автомобільних доріг у Запорізькій області до Публічного акціонерного товариства «Уманьавтодор». Суд частково задоволив позов прокурора та стягнув з ПАТ «Уманьавтодор» майже 172 млн грн. авансових платежів, отриманих останнім для виконання робіт з будівництва магістралі через р. Дніпро в Запоріжжі, а також близько 17 млн грн. штрафних санкцій.

В ході розгляду справи суд встановив, що протягом 2013 року ПАТ «Уманьавтодор» як генеральному підряднику за Договором були перераховані державні кошти в розмірі 317 505 374,04 грн. в якості авансу для виконання робіт з будівництва автотранспортної магістралі через р. Дніпро в м. Запоріжжя. Натомість, генпідрядник не виконав даних будівельних робіт та не повернув невикористані авансові платежі.

В зв’язку із заборгованістю ПАТ "Уманьавтодор" з повернення невикористаних авансів, прокуратура Запорізької області звернулась до суду з позовом про стягнення з підприємства авансових платежів та штрафних санкцій.

ПАТ «Уманьавтодор», в свою чергу, подало зустрічний позов про визнання відсутності у Служби автомобільних доріг України у Запорізькій області права вимагати стягнення бюджетних коштів та пені за Договором.

В результаті прийнятого господарським судом рішення, на користь Служби автомобільних доріг у Запорізькій області стягнуто майже 172 млн. грн. неповернутих авансів та близько 17 млн. грн. пені. В зустрічному позові ПАТ «Уманьавтодор» відмовлено в повному обсязі.

 

 

З повним текстом рішення можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за цим посиланням