flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визнав недійсними рішення виконавчого комітету сільської ради та повернув в державну власність об’єкти нерухомого майна

22 грудня 2017, 15:01

Господарський суд Вінницької області рішенням від 12 грудня 2017 року визнав недійсними рішення виконавчого комітету Стадницької сільської ради Вінницького району Вінницької області від 24.04.2003 р. № 36, № 39 "Про реєстрацію відповідно до закону об'єктів нерухомого майна незалежно від форм власності" та скасував свідоцтва про право власності на адміністративно-виробничі будівлі їдальні площею 746,2 кв.м. та лікувально-профілактичного пункту площею 739,6 кв.м., які знаходились по вул. Промислова, 5 у с. Стадниця Вінницького району Вінницької області. Суд встановив незаконність набуття третьою особою права власності на вказані об’єкти державного майна, що мало наслідком прийняття Стадницькою сільською радою незаконних рішень в цій частині та противоправне вибуття об’єктів нерухомого майна з власності держави.

За захистом порушених інтересів держави з позовом до Стадницької сільської ради про визнання рішень недійсним та скасування свідоцтв про право власності звернулось Регіональне відділення Фонду державного майна України по Вінницькій області.

В результаті прийнятого судом рішення державі повернуто об’єкти соціально-побутового призначення загальною площею 1485,8 кв.м.