flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

19 березня 2018 року, в рамках Дня відкритих дверей, вперше до суду завітали студенти-правники другого курсу Вінницького торговельно-економічного інституту

20 березня 2018, 11:00

З початку нового 2018 року в Господарському суді Вінницької області вже неодноразово проходили Дні відкритих дверей, в ході яких студентська молодь знайомилась з роботою нашої установи та її працівниками, господарським процесом, відвідувала судові засідання.

Не дивлячись на зовсім не весняну погоду, перший робочий день тижня 19 березня 2018 року видався для Господарського суду Вінницької області також досить плідним та багатим в плані комунікації.

Цього разу, в рамках Дня відкритих дверей, вперше, до суду завітали студенти-правники другого курсу Вінницького торговельно-економічного інституту.

Першим етапом знайомства гостей із судом стало спілкування у форматі питання-відповідь із заступником керівника апарату суду Крістіною Слободонюк та прес-секретарем Олесею Слободян, а також традиційний перегляд презентаційного матеріалу про суд, суддів та працівників апарату суду.

В подальшому студенти відвідали судові засідання під головуванням суддів Тісецького Сергія Сергійовича та Нешик Ольги Степанівни.

Сергій Сергійович, який також обіймає посаду заступника голови суду, в доступній та цікавій формі познайомив майбутніх юристів з особливостями розгляду справ про банкрутство, розповів про підстави порушення справи стосовно боржника та подальші стадії процедури банкрутства. Студенти були присутніми в засіданні, на якому, зокрема, розглядалась вимога про відсторонення керівника боржника від посади.

В засіданні під головуванням судді Ольги Нешик, на якому розглядалась справа за позовом про визнання права власності, студенти мали змогу дізнатись про специфіку розгляду іншої категорії справ.

Після закінчення судових засідань студенти поспілкувались із суддями, задали питання, які їх цікавили.

Загалом, хочеться відмітити, що наші судді завжди знаходять час, не дивлячись на щільний графік судових засідань, та радо діляться з майбутніми фахівцями права професійним досвідом та знаннями, прагнуть відкрити найцікавіші моменти своєї роботи.

Сподіваємось, що знайомство із судом було для гостей цікавим, корисним та плідним, а також стало своєрідним поштовхом для обрання в майбутньому спеціалізації саме в напрямку господарського права та процесу.

А ми, в свою чергу, не зупиняємось та будемо продовжувати активно комунікувати із молоддю!

 

В розділі ФОТОГАЛЕРЕЯ фотозвіт заходу.