flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

31 березня на базі Господарського суду Вінницької області відбувся завершальний етап турніру з господарського права та процесу ім. професора С.З. Михайліна

02 квітня 2018, 13:03

31 березня на базі Господарського суду Вінницької області відбувся завершальний етап турніру з господарського права та процесу ім. професора С.З. Михайліна.

Всеукраїнські змагання з господарського права та процесу проводяться вже понад 15 років у формі імітованого судового процесу та присвячені видатному вченому, доктору юридичних наук, професору Сергію Захаровичу Михайліну, з ім’ям якого пов’язана ціла епоха юридичної науки господарського права.

Організаторами заходу виступили юридичний факультет Донецького національного університету імені Василя Стуса, Господарський суд Вінницької області та Донецький осередок Ліги студентів Асоціації правників України, представники яких увійшли до Організаційного комітету змагань, а  партнерську підтримку  надали Приватне підприємство «Ю.К.А.», Промислова група «VIOIL», Юридична фірма «Мартінс», Юридична агенція «Варуна», Юридична компанія «Тарасов і Партнери».

Учасниками змагань 2018 стали 7 команд із Хмельницького університету управління і права, Інституту права ім. Володимира Сташиса Класичного приватного університету, Одеського національного університету імені І.І. Мечникова, Донецького національного університету Імені Василя Стуса та Дніпровського гуманітарного університету.

Нагадаємо, що перший півфінальний етап пройшов напередодні, 30 березня, і за його результатами фіналістами стали 4 команди - Attorneys, Natus Vincere, Гуманітарні підприємці та Post factum.

Фінальний етап розпочався із жеребкування, в ході якого було визначено сторону, яку представлятиме команда у спорі, та її опонента. Оцінювання всіх виступів команд у фінальному етапі здійснювалось однією судовою колегією у складі суддів Господарського суду Вінницької області Банасько О.О., Міліціанова Р.В., судді у відставці Кожухар М.С., а також адвоката, начальника юридичного відділу промислової групи «VIOIL» Гончаренка О.В. та адвоката, засновника приватного підприємства «Ю.К.А.» Сміщука Р.О..

Для усного виступу кожної команди було відведено 15 хвилин, враховуючи відповіді на запитання суддів. На початку імітованого судового засідання кожна із сторін подала суддям позов або заперечення на нього з викладенням правової позиції сторони у спорі, оформлені у відповідності до норм Господарського процесуального кодексу України.

Оцінка виступів здійснювалась кожним членом суддівської колегії окремо за критеріями знання законодавства; вміння правильно застосовувати законодавство до обставин справи; дотримання норм господарського процесуального права під час імітованого судового засідання; переконливість та вміння відповідати на запитання суддів, мова, поведінка, володіння собою та стиль презентації; якість процесуальних документів; вміння працювати в команді.

Певної «гостроти» змаганням в цьому році додали зміни до Господарського процесуального кодексу України, які набрали чинності в грудні 2017 року та суттєво змінили господарський процес.

 За результатами змагань у фінальному раунді в номінації «Найкращий позивач» перемогу здобула команда  Post factum  у складі Пирогова В.С. та Крутченко А.С..

Ще одним переможцем зі званням «Кращого відповідача» стала команда Natus Vincere, до складу якої увійшли Ібадов Ельмар та Аль Саєд Ахмед.

Друге та третє призові місця посіли команди Attorneys (Ватащук Ю., Бартосюк О.) та Гуманітарні підприємці (Лукомський А., Соколов О.) відповідно.

Звання «Найкращого оратора» дісталось  Бартосюку Олександру, а «Сомволом змагань» було обрано Крутченко Анну.

Нагороджували переможців голова Господарського суду Вінницької області Колбасов Ф.Ф. та завідувач кафедри господарського права ДонНУ імені Василя Стуса Бобкова А.Г. 

Команди-переможці та команди, що посіли ІІ і ІІІ місця були нагородженні дипломами, кубками та грошовими винагородами від партнерів змагань.

Всі інші команди отримали сертифікати учасників змагань.

Приємно відзначити, що без нагород не залишились і наші судді, які отримали подяки за фахове суддівство. 

Подібні заходи не лише дають можливість молодим амбіційним правникам проявити свої можливості, набути цінного досвіду та підвищити свій професійний рівень, а й заохочують молоде покоління до досягнення поставлених цілей та висот в обраній професії.

Фотозвіт у ФОТОГАЛЕРЕЇ

 

Прес-секретар