flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Вінницької області повернув земельну ділянку в користування територіальної громади м. Вінниці

28 березня 2018, 15:23

Господарський суд Вінницької області встановив факт використання земельної ділянки площею 0,2250 га, що знаходиться у м. Вінниці, без правовстановлюючих документів, чим було порушено право територіальної громади м. Вінниця на її використання.

Відповідне рішення було прийнято 26 лютого 2018 року у справі № 902/1140/17 за позовом прокурора Вінницької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Вінницької міської ради до фізичної особи-підприємця про зобов’язання повернути земельну ділянку загальною площею 0,2250 га, яка знаходиться в м. Вінниця.

Суд встановив, що відповідач не звільнив орендовану ним земельну ділянку та не повернув її орендарю після припинення строку дії договору оренди землі, натомість продовжував використовувати земельну ділянку для комерційних потреб без правовстановлюючих документів, що свідчить про самовільне її зайняття.

В результаті розгляду справи позов прокурора Вінницької місцевої прокуратури було задоволено в повному обсязі, а фізичну особу-підприємця зобов’язано повернути Вінницькій міській раді земельну ділянку шляхом підписання акту прийому-передачі.

Наразі рішення суду набрало законної сили. 

Повний текст рішення є загальнодоступними в Єдиному державному реєстрі судових рішень (http://www.reyestr.court.gov.ua).

 

 

Прес-секретар