flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Вінницької області відвідали учні 8-10 класів Козятинського ЗНВК І - ІІІ ступенів " Школа - інтернат - гімназія" імені В.М. Підгорбунського

10 квітня 2018, 17:22

10 квітня 2018 року, в рамках Дня відкритих дверей, Господарський суд Вінницької області відвідали учні 8-10 класів Козятинського загальноосвітнього навчально - виховного комплексу І - ІІІ ступенів " Школа - інтернат - гімназія" імені В.М. Підгорбунського.

Ознайомчу екскурсію приміщенням суду для юних гостей провели заступник керівника апарату суду Слободонюк Крістіна Ромуальдівна та прес-секретар Слободян Олеся Володимирівна.

Крістіна Ромуальдівна розповіла школярам про особливості діяльності суду, його структуру, роботу суддів та працівників апарату.

Як саме відбувається розгляд справи в господарському суді гості дізнались, прийнявши участь в якості слухачів в судовому засіданні під головуванням судді Лабунської Тетяни Іванівни.

Спеціалісти сектору з кадрового забезпечення та з питань управління персоналом Войціхова Лілія Володимирівна, а також відділу узагальнення судової практики, статистики та інформаційно-аналітичного забезпечення суду Гнира Валерій Миклайович та Макаренко Олена Геннадіївна розповіли про основні функції відділів та відповіли на питання гостей.

Згодом учні відвідали одне з приміщень архіву суду.

Окрім того, в ході екскурсії учні оглянули зали судових засідань, робочі кабінети працівників апарату суду, зокрема, помічників суддів та секретарів судового засідання, кімнату для оформлення судових справ, що дозволило гостям дізнатись про специфіку та тонкощі роботи апарату господарського суду, про те як формуються судові справи та як виглядають протоколи судових засідань.

Помічники суддів Горейко Микола, Гнатовська Людмила, Діхтярук Тетяна та Шевченко Олена розповіли учням про особливості роботи помічника судді.

На завершення зустрічі учасники та організатори заходу обмінялись враженнями та зробили фото на згадку про подію.

Проведення Днів відкритих дверей, в тому рахунку і серед учнівської молоді, є дуже важливим, адже не тільки розширює горизонти знань про судову систему України, здійснення господарського судочинства, а й допомагає наочно дізнатись про можливості реалізації та захисту своїх прав у суді, що в подальшому сприятиме формуванню в молодого покоління довіри та поваги до судової влади.

Сподіваємось, що незважаючи на чималу відстань з міста Козятина до Вінниці, яку школярі подолали, аби відвідати Господарський суд Вінницької області, вони отримали цікавий досвід, корисні знання та безліч позитивних емоцій!

Фото заходу у ФОТОГАЛЕРЕЇ

 

 

Прес-секретар