flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Майбутні педагоги ознайомились із організаційними і процесуальними аспектами роботи Господарського суду Вінницької області

19 квітня 2018, 14:11

18 квітня 2018 року в рамках Дня відкритих верей до Господарського суду Вінницької області завітали студенти 1 курсу Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу.

Гостей зустрічали керівник апарату суду Марина Миколюк, заступник керівника апарату суду Крістіна Слободонюк  та прес-секретар Олеся Слободян.

Гості дізнались багато нової та цікавої інформації про судову систему України, про юрисдикцію та організацію роботи Господарського суду Вінницької області, його структуру, суддів та працівників апарату в ході бесіди із керівником апарату суду Мариною Миколюк та заступником керівника апарату Крістіною Слободонюк. Довідались, що потрібно для того, аби стати потрапити на роботу до суду чи, зокрема, стати суддею.

Після знайомства студенти відвідали судове засідання під головуванням заступника голови суду, судді Сергія Тісецького, який розповів про особливості розгляду справ про банкрутство та радо поділився своїм досвідом із молодим поколінням. Секретар судового засідання Наталя Поцалюк звернула увагу присутніх на специфіку своєї роботи, показала який вигляд має комп’ютерна програма «Діловодство спеціалізованого суду» та протокол судового засідання.   

Згодом майбутнім педагогам була запропонована ознайомча екскурсія приміщенням суду, яку провела Крістіна Ромуальдівна. Гості оглянули робочі кабінети помічників суддів, зали судових засідань, одне із приміщень архіву суду, кімнату для оформлення судових справ, дізнались про основні завдання та функції загального відділу «Канцелярія».

Про особливості роботи помічника судді учасники заходу довідались із перших уст від помічників Горейка Миколи, Діхтярук Тетяни та Шевченко Олени, а спеціалісти сектору з кадрового забезпечення та з питань управління персоналом Войціхова Лілія, а також відділу узагальнення судової практики, статистики та інформаційно-аналітичного забезпечення суду Гнира Валерій та Макаренко Олена розповіли про свою роботу та основні функції, покладені на вказані відділи.

Керівник апарату Господарського суду Вінницької області Марина Миколюк на запитання щодо її функціональних обов’язків зазначила, що керівник апарату суду скеровує роботу начальників відділів, помічників суддів, секретарів судових засідань, організовує вирішення питань матеріально-технічного забезпечення роботи суду, суддів та апарату. 

Голова Господарського суду Вінницької області Федір Колбасов в ході неформального спілкування дав практичні поради та настанови гостям, а також побажав успіхів в обраній професії.

На завершення зустрічі учасники та організатори заходу обмінялись враженнями та зробили фото на згадку про подію.

Приємно відзначити, що інтерес до господарського суду проявляють не лише студенти юридичних спеціальностей, а й інших професій, що, в свою чергу, сприяє підвищенню загального рівня правової культури та освіти населення.

 

Фото заходу у ФОТОГАЛЕРЕЇ