flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді та працівники апарату Господарського суду Вінницької області прийняли участь у семінарі щодо здійснення експертизи у судовому провадженні

02 травня 2018, 12:00

 

27 квітня 2018 року у Рівненському апеляційному господарському суді відбувся  семінар-практикум для суддів, присвячений особливостям здійснення експертизи у судовому провадженні.

Захід  проведений Експертно-правовою групою «Незалежний інститут судових експертиз» (НІСІ) у рамках пілотного проекту «Територія довіри».

У роботі семінару в режимі відеоконференцзв’язку взяли участь судді та працівники апарату Господарського суду Вінницької області. 

Фахівці, експерти НІСЕ підготували курс лекцій, присвячених особливостям проведення експертизи у судовому провадженні.

Директор  Експертно-правової групи «Незалежний інститут судових експертиз» Людмила Макаренко презентувала очолювану нею установу та розкрила тему правового регулювання проведення експертиз у судовому провадженні у світлі набуття чинності Закону України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів».

Про особливості будівельно-технічної та  земельно-технічної експертизи розповіла Юлія Водько - судовий експерт з правом проведення будівельно-технічних досліджень по спеціальностях "Дослідження об'єктів нерухомості, будівельних матеріалів, конструкцій та відповідних документів", "Розподіл земель і визначення порядку користування земельними ділянками", "Визначення оціночної вартості будівельних об'єктів та споруд".

Можливості електротехнічної, комп’ютерно-технічної експертизи розкрив у своєму виступі  Кирило Усков - експерт І кваліфікаційного класу, що має кваліфікацію за спеціальністю "криміналістичне дослідження матеріалів і засобів відеозвукозапису".

Експерт за спеціальністю «Дослідження почерку та підпису»  Ірина Панчошник висвітлила питання почеркознавчої експертизи.

Учасники семінару-практикуму у межах заходу мали можливість задати питання експертам та отримати фахову відповідь.

 

Прес-секретар