flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

08 травня 2018 року в рамках Дня відкритих дверей до Господарського суду Вінницької області завітали студенти 4 курсу Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу зі спеціальності « Фінанси і кредит»

10 травня 2018, 08:50

08 травня 2018 року в рамках Дня відкритих дверей до Господарського суду Вінницької області завітали студенти 4 курсу Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу зі спеціальності « Фінанси і кредит».

Відкриваючи захід, заступник керівника апарату суду Крістіна Ромуальдівна проанонсувала план його проведення та звернулась зі вступним словом до студентської молоді.

Після ознайомлення учасників заходу з інформацією про судову систему України, про юрисдикцію та організацію роботи Господарського суду Вінницької області, його структуру, суддів та працівників апарату, довідались, що потрібно для того, аби стати потрапити на роботу до суду чи, зокрема, стати суддею та спілкування у форматі «питання-відповідь», майбутнім правникам була запропонована ознайомча екскурсія приміщенням суду.

В ході екскурсії, студенти оглянули робочі кабінети помічників суддів, зали судових засідань, одне із приміщень архіву суду, кімнату для оформлення судових справ, дізнались про основні завдання та функції загального відділу «Канцелярія».

Про особливості роботи помічника судді учасники заходу довідались із перших уст від помічників суддів та секретарів судових засідань.

Керівник апарату Господарського суду Вінницької області Марина Георгіївна на запитання щодо її функціональних обов’язків зазначила, що керівник апарату суду скеровує роботу начальників відділів, помічників суддів, секретарів судових засідань, організовує вирішення питань матеріально-технічного забезпечення роботи суду, суддів та апарату, а  також, в свою чергу, побажала присутнім успіхів в обраній професії.

Начальник відділу планування та господарського забезпечення Людмила Новгородська  розповіла студентам про особливості нарахування заробітної плати суддям, державним службовцям та іншим працівникам апарату суду.

 На завершення зустрічі, молодь відвідала судове засідання під головуванням судді Лабунської Тетяни Іванівни, яка розповіла про особливості розгляду справ про банкрутство та радо поділилася своїм досвідом із молодим поколінням.

Варто відзначити, що нам дуже приємно, що інтерес до Господарського суду мають проявляють не лише студенти юридичних спеціальностей, а й інших професій, що, в свою чергу, сприяє підвищенню загального рівня правової культури та освіти населелення.

Більше фото в розділі фотогалерея