flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вишиванка - символ єдності та дзеркало української душі

17 травня 2018, 16:33

Сьогодні, в третій четвер травня, традиційно відзначається День вишиванки. Вважається, що в Україні вишиванка є оберегом українського народу, символом здоров’я та краси, вірності та любові у сім’ї, родинного зв’язку багатьох поколінь.

В цей день, аби вшанувати українську національну культуру та традиції, прийнято одягати вишиванки в школу, на роботу, на навчання чи просто на прогулянку.

Свято, започатковане патріотичною студентською молоддю, вже давно вийшло за межі України та набуло статусу всесвітнього. В різних країнах світу українці та всі небайдужі до України і її культури одягають вишиті сорочки, фотографуються, проводять різноманітні фестивалі та флешмоби.

Колектив Господарського суду Вінницької області звичайно не залишився осторонь прекрасного у всіх сенсах свята. На роботу судді та працівники апарату суду прийшли у вишитих сорочках, що майоріли різнобарвними квітами та українськими мотивами.

Одягнувши вишиванки, ми не лише долучились до святкування Дня вишиванки, а й відчули свою приналежність до багатовікової української культури.

До того ж, завдяки традиційному українському одягу, був забезпечений гарний настрій на увесь день як для працівників суду, так і для його відвідувачів!

 

 

Прес-секретар