flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарська юрисдикція. Виклики сьогодення

11 червня 2018, 15:45

Саме під такою назвою 8 та 9 червня 2018 року у м. Чернігові відбулась конференція за участю представників органів державної влади та суддівського самоврядування.

Дводенний захід був організований Верховним судом аби обговорити виклики, що постали перед судами господарської юрисдикції в ході судової реформи і не тільки.

Участь у конференції прийняв і голова Господарського суду Вінницької області Федір Колбасов.

Протягом першого дня конференції учасники говорили про проблеми та етапи реформи судової системи, зокрема проблеми її втілення на місцевому рівні та шляхи їх вирішення, про Вищу кваліфікаційну комісію суддів України як інструмент судової реформи, про стандарти безперебійного функціонування судової системи, про незалежність суддів як запоруку довіри до суду, про інструменти забезпечення єдності судової практики, про співвідношення загальних норм Господарського процесуального Кодексу України та Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» при розгляді справ про банкрутство тощо.

Другий день заходу був присвячений обговоренню актуальних питань щодо застосування норм господарського процесуального кодексу України за участю секретарів судових палат, суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду та голів апеляційних і місцевих господарських судів. 

Фото використано із сайту Ради суддів України.

 

Прес-служба