flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зв’язки з громадськістю в судах

15 червня 2018, 17:13

У семінарі під такою назвою взяли участь суддя-спікер Господарського суду Вінницької області Олександр Банасько та прес-секретар Олеся Слободян.

Дводенний захід був проведений Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України 13-14 червня на базі Рівненського апеляційного господарського суду.

Перший день був присвячений підготовці працівники апаратів судів, а наступний – підвищенню кваліфікації суддів Рівненського апеляційного господарського суду та місцевих господарських судів апеляційного округу.

Питання комунікації в судовій діяльності наразі дуже важливе та актуальне, ефективна комунікація між судом та ЗМІ необхідна для інформування суспільства про те, що відбувається у судовій системі. В результаті її метою є підвищення довіри громадян до суду. Такими були ключові тези, озвучені головою Рівненського апеляційного господарського суду Олегом Мельником при відкритті заходу.

Директор Львівського регіонального відділення Національної школи суддів України Оксана Польна наголосила на необхідності окремої посади прес-секретаря в судах. «Це повинен бути фахівець, який буде кваліфіковано відповідати на запитання та представляти судову установу, зможе надати найважливішу інформацію», - зазначила Оксана Орестівна.

У форматі інтерактивних лекцій із учасниками заходу працювали Оксана Польна, Наталія Шайда – прес-секретар Господарського суду Львівської області, доцент кафедри теорії і практики журналістики Львівського національного університету, кандидат наук із соціальної комунікації та Ольга Давид - фахівець-експерт з комунікацій в системі правосуддя, член Національної спілки журналістів.

В рамках першого дня говорили про проблеми підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві, якісне та кількісне наповнення сторінки суду в соціальних мережах, кризову комунікацію, про налагодження співпраці зі ЗМІ та необхідність дотримання журналістських стандартів.

Комунікативна діяльність органів судової влади на сьогодні є вимогою часу, оскільки установа, покликана захищати права людини не може функціонувати закрито та відокремлено від суспільства. Сьогодні саме судова установа виступає в якості ініціатора, активно комунікує, спираючись на підтримку ЗМІ. В такому руслі спілкувались та дискутували викладачі та судді протягом другого дня семінару.

По закінченню заходу учасники отримали сертифікати.

 

Прес-служба