flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Найкращий досвід - практичний

21 червня 2018, 11:25

Ні для кого не секрет, що теоретичні знання самі по собі – це добре і забагато їх не буває, однак не менш важливим моментом є вміння застосовувати їх на практиці.

Практика майбутніх фахівців права є невід’ємною частиною процесу підготовки високопрофесійних кадрів та важливим засобом закріплення, поглиблення теоретичних знань та здобуття практичних навиків.

І навіть в умовах насиченості ринку праці працівниками юридичного напряму, існує потреба саме у кваліфікованих кадрах.

Господарський суд Вінницької області не залишається осторонь та завжди радо співпрацює зі студентською молоддю.

Станом на сьогодні в суді проходять навчальну практику одразу п’ятеро студентів юридичних спеціальностей вищих навчальних закладів Вінницької та Одеської областей, а саме Донецького національного університету імені Василя Стуса та Національного університету «Одеська юридична академія».

Під керівництвом досвідчених керівників студенти знайомляться із законодавчими та нормативними актами, структурою, організацією роботи та юрисдикцією господарського суду, засадами документообігу, порядком підготовки процесуальних документів та формування матеріалів господарських справ, комп’ютерною програмою «Діловодство спеціалізованого суду», беруть участь в судових засіданнях та знайомляться із порядком технічної фіксації судового процесу та ведення протоколів судового засідання, з обов’язками секретаря судового засідання та змістом роботи судді і його помічника.

Окрім того, в процесі проходження практики студенти вчаться правильно тлумачити та застосовувати чинне матеріальне та процесуальне законодавство.

Сподіваємось, що практика в нашому суді допоможе майбутнім правникам отримати інформацію стосовно професійних знань і навичок, що потрібні працівникам судової гілки влади та підготуватись до майбутньої роботи за обраною спеціальністю.

 

Прес-служба