flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді навчались тонкощам спілкування із людьми з інвалідністю

25 червня 2018, 18:21

Ефективний доступ людей з інвалідністю до правосуддя не обмежується лише забезпеченням безперешкодного доступу до приміщення суду, вони також потребують надання якісних послуг, за якими звертаються.

Тому вкрай важливими є відповідні знання щодо психологічних особливостей комунікації з учасниками судового процесу – інвалідами.

Так, навики спілкування з людьми з інвалідністю удосконалювали голова Господарського суду Вінницької області Федір Колбасов та суддя Юрій Яремчук під час семінару на тему «Покращення рівня навиків спілкування суддів у роботі з людьми з інвалідністю», що відбувся 25 червня 2018 року в м. Вінниці на базі Вінницького апеляційного адміністративного суду.

Захід був організований Національною школою суддів України для суддів місцевих судів, Апеляційного суду Вінницької області, Вінницького апеляційного адміністративного суду за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».

В результаті проведеного навчання учасники зможуть краще розуміти потреби людей із певними вадами з метою оптимального забезпечення їх прав.

 

Прес-служба