flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся другий загальнонаціональний форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ: розширення можливостей співпраці»

27 червня 2018, 16:31

26 червня 2018 року в м. Києві відбувся другий загальнонаціональний форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ: розширення можливостей співпраці», організований Верховним судом, Вищою радою правосуддя, Радою суддів України, Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, державною судовою адміністрацією України, Національною школою суддів України, Центром демократії та верховенства права, Громадським об’єднанням «Детектор медіа», Інститутом масової інформації, Національною спілкою журналістів України за сприяння Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи  Україні.

Мета проведення - створити масштабний комунікаційний майданчику для обміну досвідом, думками між судами та ЗМІ, виробити спільні інструменти ефективної комунікації.

У Вінниці за ходом непересічного та очікуваного заходу представники судової влади стежили у форматі відеоконференцзв’язку в стінах Вінницького апеляційного адміністративного суду.

До участі у форумі долучились суддя-спікер Господарського суду Вінницької області Олександр Банасько, заступник керівника апарату суду Крістіна Слободянюк та прес-секретар Олеся Слободян.

 

В рамках п’яти дискусійних панелей представники судової влади, журналісти, іноземні експерти, редакторами провідних ЗМІ говорили про шляхи розширення співпраці між судами та ЗМІ, про взаємні потреби та проблемні моменти в ході побудови комунікаційного діалогу, забезпечення гендерної рівності та недискримінації, знайомились із досвідом комунікації канадських колег, а також обмінювались ідеями, пропозиціями, інструментами про те, як комунікацію між судами та медіа зробити максимально ефективною для обох сторін.

Основні тези форуму щодо ЗМІ:

- суди та ЗМІ в питаннях комунікації повинні рухатись в одному напрямку;

- є потреба у профільних незалежних журналістах, що розуміються на специфіці судової тематики;

- потрібно розповідати історії, а не лише сенсації, робити прості речі цікавими для аудиторії;

- більше висвітлювати позитивної інформації;

-  варто шукати однодумців, «точки дотику», створювати відповідні майданчики;

-  руйнувати стереотипи;

Основні тези щодо судів:

- розповідати про судові рішення, щоб суспільство володіло комплексною інформацією;

- говорити зрозумілою мовою;

- показувати людське обличчя судді;

- миттєво реагувати на громадську думку по гучних справах;

- вести роз’яснювальну, просвітницьку роботу, не пов’язану із конкретною справою;

«Працюйте так, щоб цікаво про вас було розповідати», -  зазначив Андрій Куликов, Голова правління ГО «Громадське радіо».

На думку канадських експертів високого рівня комунікації можливо досягти лише, якщо суди та журналісти перебуватимуть в контакті.

Насамкінець варто зазначити, що проведений захід дав багато цікавих ідей та механізмів співпраці, що стане поштовхом для активної діяльності для судів та ЗМІ у спільному напрямку.

 

Прес-служба