flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Секретарі судового засідання ГСВО взяли участь у тренінгу

27 вересня 2018, 17:13

Секретарі судового засідання Господарського суду Вінницької області Катерина Вознюк та Наталя Поцалюк взяли участь в триденному тренінгу «Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини при здійсненні правосуддя у господарських судах». Захід був проведений Національною школою суддів України з 24 по 26 вересня 2018 року для секретарів судових засідань місцевих та апеляційних господарських судів з метою підвищення їх кваліфікації.

Формат заходу передбачав інтерактивні лекції, презентації Power Point та практичні заняття, а в якості лекторів виступили практикуючі судді.

Протягом першого дня секретарі судового засідання познайомились з роботою Європейського суду з прав людини та конвенційним механізмом захисту прав людини, Статтею 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, дізнались про механізми пошуку рішень Європейського суду з прав людини на інформаційних ресурсах.

Наступні два дні були присвячені вивченню основ тайм-менеджменту, психології діяльності працівників апаратів судів, прогнозуванню та попередженню конфліктів, застосуванню норм земельного законодавства, порядку розгляду спорів  у договірних та корпоративних відносинах, а також особливостям розгляду справ про банкрутство. Окрему увагу лектори зосередили на написанні судових рішень у господарському судочинстві та новелах ГПК України.

Загалом учасники заходу отримали нові знання та цікавий практичний досвід.

  

 

Прес-служба