flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Господарського суду Вінницької області взяли участь в розширеній нараді щодо проблемних питань розгляду справ про банкрутство

23 жовтня 2018, 18:33

Заступник голови Господарського суду Вінницької області Сергій Тісецький та судді, що спеціалізуються на розгляді справ про банкрутство, Тетяна Лабунська і Роман Міліціанов 19 жовтня 2018 року взяли участь у розширеній нараді суддів Касаційного господарського суду, апеляційних та місцевих господарських судів «Проблемні питання, що виникають при розгляді справ про банкрутство».

Відкрили захід і звернулись із привітальним словом до присутніх голова Верховного  Суду Валентина Данішевська та секретар судової палати для розгляду справ про банкрутство Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Володимир Погребняк.

Захід пройшов у форматі панельних дискусій та був присвячений обговоренню проблемних питань застосування норм процесуального права у справах про банкрутство, ліквідаційної процедури, особливостей і процесуального регулювання розгляду справ про банкрутство та застосуванню Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», у контексті положень Господарського процесуального кодексу України.

В межах панельної дискусії «Застосування Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у контексті положень Господарського процесуального кодексу України спікери та судді  говорили про особливості процесуального регулювання розгляду справ про банкрутство, проблеми застосування норм процесуального права у справах про банкрутство.

Окремі питання розгляду спорів, пов’язаних зі справою про банкрутство окреслила у своїй доповіді і суддя Господарського суду Вінницької області Тетяна Лабунська.

Під час другої панельної дискусії «Ліквідаційна процедура», спікери зосередили увагу на принципах безсумнівної повноти дії ліквідатора у ліквідаційній процедурі, субсидіарній відповідальності та продажу заставного майна банкрута, питаннях, які необхідно з’ясувати та викласти в постанові про визнання боржника банкрутом, а також на деяких проблемних питаннях застосування наслідків, установлених ст. 38 Закону про банкрутство.

Окрім того, судді обговорили положення прийнятого напередодні Кодексу України з процедур банкрутства, при цьому найбільший інтерес серед присутніх та жваві дискусії були викликані новим інститутом банкрутства фізичних осіб.

На завершення наради учасники наголосили на необхідності продовження проведення подібних заходів для обговорення проблемних питань, що виникають під час розгляду справ про банкрутство та пошуку шляхів  їх вирішення.

Фото використано із соціальної мережі Facebook.

 

Прес-служба