flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Візит учнів 10-11 класів Лука-Мелешківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів до Господарського суду Вінницької облаті

24 жовтня 2018, 17:45

У рамках Дня відкитих дверей з метою ознайомлення з практичною та юридичною діяльністю господарського суду учні та студенти навчальних закладів міста Вінниці та Вінницької області продовжують відвідувати Господарський суд Вінницької області.

24 жовтня 2018 року до Господарського суду Вінницької області завітали учні 10-11 класів Лука-Мелешківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Зустрічали гостей суду представники прес-служби Гнатовська Людмила та Слободян Олеся.

В актовому залі суду відбулося знайомство учнів з заступником керівника апарату суд Крістіною Слободонюк, яка звернулася до молоді зі вступним словом та повідомила план проведення даного заходу.

Під час ознойомчого візиту Крістіна Ромуальдівна та Олеся Володимирівна розповіли учням про особливості діяльності суду, його структуру, специфіку господарського судочинства, а також про внутрішню роботу суддів та працівників апарату суду.

Після ознайомлення учасників заходу з діяльністю суду, перегляду слайдової презентації та спілкування у форматі «питання-відповідь», молоді була запропонована ознайомча екскурсія приміщенням суду.

В ході екскурсії учні дізналися про порядок передачі справ до архіву та про те, хто і як може ознайомитись з матеріалами архівних справ, порядок знищення справ та строки їх зберігання.

Окрім того, учні ознайомитись з основними завданнями та функціями загального Відділу узагальнення судової практики, статистики та інформаційно – аналітичного забезпечення суду.

Також, старшокласники мали змогу подивитися, як саме відбувається розгляд справи в господарському суді, зокрема, були присутніми у відкритому судовому засіданні із розгляду справи про банкрутство, що проводилось в режимі відеоконференції з Голосївським районним судом м.Києва під головуванням судді Лабунської Тетяни Іванівни.

По закінченню розгляду справи, суддя господарського суду Тетяна Іванівна поділилася своїм практичним досвідом та професійними здібностями, а також повідомила про якості, якими повинен володіти кожен суддя для виконання своєї ролі під час здійснення правосуддя.

Суддя підкреслила значимість та важливість у сьогоднішній час правової обізнаності підростаючого покоління та надала учням дієві поради та рекомендації щодо раціонального використання свого часу як в повсякденному житті, так і під час виконання службових обов'язків.

День відкритих дверей у суді пройшов в цікавій та доброзичливій атмосфері. На протязі всього часу перебування в суді учні цікавилися діяльністю суду та активно задавали запитання.

Сподіваємось, що від даного заходу старшокласники отримали масу задоволення та позитивних емоцій. 

Переглянути ФОТОГАЛЕРЕЮ

Прес-служба