flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Господарського суду Вінницької області підвищують кваліфікацію

19 листопада 2018, 14:49

Судді Господарського суду Вінницької області Сергій Тісецький, Олександр Банасько, Тетяна Лабунська та Василь Матвійчук взяли участь у підготовці суддів місцевих господарських судів, що проходила 12-16 листопада в Національній школі суддів в м. Києві.

Програма підготовки передбачала обговорення досить широкого спектру питань господарського судочинства, зокрема, особливостей розгляду корпоративних та земельних спорів, проблем господарського договірного, зобов’язального права та правовідносин, актуальних питань розгляду спорів в господарських судах за участю Антимонопольного комітету України та його територіальних відділень, проблемних питань доказування у господарському судочинстві та формалізації електронних доказів у господарському процесі. Окрім того, з метою підвищення своєї кваліфікації, служителі феміди  розглядали практику застосування законодавства про банкрутство, Європейської конвенції з прав людини та практики Європейського суду з прав людини у господарському судочинстві, а також вправлялись в мистецтві правового письма.

Протягом всього часу підготовки із суддями працювали досвідчені викладачі – судді місцевих, апеляційних господарських судів та Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, провідні науковці.

В межах підготовки за окремою програмою було проведено тренінг «Психологічна адаптація до суддівської діяльності".

Судді виконували практичні завдання, дискутували та обговорювали шляхи вирішення проблемних питань.

 

В свою чергу, участь у семінарі з винесення судових рішень у фінансових спорах для суддів господарської юрисдикції взяв суддя Господарського суду Вінницької області Юрій Яремчук

Захід, організований за сприяння Програми розвитку комерційного права (CLDP) Міністерства торгівлі США у координації з Верховним судом, відбувся 13-14 листопада в м. Києві.

В ході семінару близько 40 суддів господарської юрисдикції з усіх регіонів України обговорювали національну та американську практику вирішення фінансових спорів та, в результаті, дійшли висновку про необхідність внесення рекомендацій щодо змін профільного законодавства. 

 

Прес-служба