flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нові зустрічі в стінах Господарського суду Вінницької області з учнівською молоддю

05 грудня 2018, 11:59

Господарський суд Вінницької області в рамках Дня відкритих дверей сьогодні, 5 грудня, в черговий раз гостинно зустрічав учнів 9-11 класів Писарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Вінницького району Вінницької області.

Представники прес-служби Олеся Слободян та Людмила Гнатовська зустріли молодь та в доступній формі розповіли про основні тонкощі роботи Господарського суду Вінницької області. Зокрема, учні дізналися:

- процедуру подання позовної заяви та специфіку сплати судового збору;

- які обов’язки мають помічники суддів та секретарі судових засідань;

- які здійснюється правосуддя в господарському суді;

-  про шлях до суддівста;

- про запровадження Електронного суду, який дозволить подавати позов, приймати участь в судовому засіданні та отримувати рішення, не виходячи з дому тощо.

В ході екскурсії учні мали змогу поспілкуватися з заступником керівника апарату суду Крістіною Слободонюк, яка звернулась до молоді з вітальним словом, побажала їм цікавого та змістовного проведення часу в стінах нашого суду, а також закликала молоде покоління сумлінного навчання та відповідального вибору майбутньої професії.

Гості мали змогу побачити та познайомитись з функціонування Господарського суду Вінницької області з середини.

Учні завітали до загального відділу «Канцелярія» та до одного з приміщень архіву суду, після чого поспішили на справжнє судове засідання під головуванням судді Сергія Тісецького! Саме там учні вперше на власні очі побачили, як здійснюється правосуддя.

Кульмінацією даного заходу стало невимушене спілкування учнів із суддею, який радо ділився зі студентами подробицями особистого професійного шляху та відповідав на запитання, які виникали в ході розмови.

Сергій Тісецький побажав школярам щодня наполегливо працювати над самовдосконаленням та пам’ятати, що будь-який отриманий досвід стане їм в нагоді!

На завершення заходу учасники подякували за отримані враження та нові знання про роботу судової установи, а на згадку про відвідини суду - зробили фото.

ФОТОЗВІТ

 

Прес-служба