flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Господарському суді Вінницької області відбулись ділові ігри за участю кандидатів на посаду судді

04 січня 2019, 17:39

3 січня 2019 року в Господарському суді Вінницької області для кандидатів на посаду судді були проведені ділові ігри (імітації судових засідань).

Нагадаємо, що наразі в суді проходять стажування 8 кандидатів на посаду судді і судді-наставники (коучі) Олександр Банасько та Василь Матвійчук забезпечують максимальне оволодіння майбутніми володарями мантій практичними вміннями та навичками, необхідними для здійснення правосуддя.

Особливістю такої форми навчання як модельні судові засідання є поєднання теоретичних знань з практичними навичками, що є фундаментом для нарощування подальших професійних здібностей.

Предметом судових розглядів у ділових іграх стали спори про стягнення збитків та витребування  з чужого незаконного володіння земельних ділянок.

Майбутні судді спробували себе в ролі позивачів, відповідачів, третіх осіб, судових експертів, секретарів судового засідання та, найголовніше, суддів.

Увесь процес моделювання був максимально наближений до реальних умов із неухильним дотриманням вимог процесуального закону, чітким розподілом функцій, використанням суддівських мантій та здійсненням повного фіксування перебігу судового засідання за допомогою відео- та звукозаписувального технічного засобу.

По завершенню заходу наставник Олександр Банасько підсумував результати роботи учасників, звернув увагу на допущені помилки та неточності, а також надав поради і настанови на майбутнє.

В ході досить тривалої та кропіткої підготовки майбутніх служителів закону проведення модельних судових засідань посідає вагоме місце, адже допомагає безпосередньо повправлятись в мистецтві ведення судового засідання, а також сприяє формуванню високопрофесійних навичок і вмінь в майбутньому.

 

Прес-служба