flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

8 кандидатів на посаду судді розпочали стажування в Господарському суді Вінницької області

18 грудня 2018, 13:05

Відповідно до наказу в.о. ректора Національної школи суддів України Н.Г.Шукліної від 05.12.2018 року №52-сп «Про розподіл та направлення кандидатів на посаду судді на стажування до господарських судів» та виданого на його виконання наказу голови Господарського суду Вінницької області Ф.Ф.Колбасова «Про проходження стажування», з 13 грудня 2018 року по 04.01.2019 року (включно) 8 кандидатів на посаду судді проходитимуть стажування в Господарському суді Вінницької області.
Спеціальна підготовка кандидатами на посаду суддів проходитиме у рамках положення про наставництво (коучинг).
Відповідно до Наказу голови Господарського суду Вінницької області стажування відбувається під керівництвом суддів-наставників (коучів) Олександра Банаська та Василя Матвійчука, які напротязі трьох тижнів будуть забезпечувати оволодіння майбутніми суддями практичними вміннями і навичками, необхідними для здійснення правосуддя.
В перший день стажування голова Господарського суду Вінницької області та судді-наставники познайомились з кандидатами на посаду судді, обговорили програму стажування та план стажування. 
Керівник апарату Господарського суду Вінницької області Марина Миколюк довела до відома стажерів інформацію про розпорядок роботи суду, ознайомила стажерів з подальшим планом дій щодо проходження стажування, розміщенням структурних підрозділів суду в будівлі господарського суду Вінницької області, робочими місцями стажерів на час проходження стажування в суді та іншими питаннями організаційного характеру.
Окрім цього, 17.12.2018 року заступник керівника апарату суду Крістіна Слободонюк під час знайомства з майбутніми суддями, розповіла їм про особливості діяльності суду, його структуру, специфіку господарського судочинства, а також про внутрішню роботу суддів та працівників апарату суду.
Познайомившись зі структурою та роботою суду, гості в супроводі заступника керівника апарату суду Крістіни Слободонюк та представників прес-служби Олесі Слободян та Людмили Гнатовської здійснили пізнавально-інформаційну екскурсію господарським судом.
Зокрема, в ході екскурсії стажери відвідали одне із приміщень архіву господарського суду, дізнались про основні завдання та функції відділу узагальнення судової практики, статистики та інформаційно-аналітичного забезпечення, ознайомилися з основними організаційними засадами роботи загального відділу «Канцелярія» та сектору з кадрового забезпечення.
Також, майбутні кандидати на посаду судді мали можливість ознайомитися з основними засадами документообігу, порядком підготовки процесуальних документів та формування матеріалів господарських справ, комп’ютерною програмою «Діловодство спеціалізованого суду», а також дізналися про порядок передачі справ до архіву та про те, хто і як може ознайомитись з матеріалами архівних справ, порядок знищення справ та строки їх зберігання.
Загалом, згідно програми та плану стажування, кандидати на посаду судді, під час стажування детально ознайомляться та вивчать організацію роботи канцелярії суду; познайомляться з порядком обліку та звітності статистичних даних, аналізом розгляду судових рішень по господарських справах; ознайомляться з плануванням та організацією підготовки до розгляду та судового розгляду господарських справ; вивчать організацію та підготовку судового засідання; будуть розвивати практичні навички написання проектів процесуальних документів у господарському судочинстві та обговорюватимуть їх з суддею-наставником; отримають знання з організації внесення судових рішень до Єдиного державного реєстру судових рішень та проходження документообігу непроцесуальних документів тощо.
В цілому план проходження стажування дуже насичений. Після проходження стажування кандидати на посаду судді матимуть не лише чітке уявлення про роботу господарського суду, порядок розгляду справ в суді зазначеної спеціалізації, а й отримають безцінний практичний досвід, який стане їм в нагоді при написанні практичних завдань з господарської спеціалізації під час чергового етапу відбору кандидатів на посаду судді або ж під час в роботи в якості судді суду господарської юрисдикції, у випадку успішного проходження всіх етапів добору кандидатів на посаду судді.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

 

Прес-служба