flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер Господарського суду Вінницької області Олександр Банасько провів лекцію на тему «Примирна процедура за участю судді"

12 грудня 2018, 11:56

Суддя-спікер Господарського суду Вінницької області Олександр Банасько в рамках проекту «Школа Медіації і Права» провів лекцію на тему «Примирна процедура за участю судді».

Захід відбувся 10 грудня 2018 року на базі Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва.

Олександр Олександрович розповів аудиторії про загальні засади запровадження медіації (посередництва) як альтернативного способу вирішення спорів та поділився практичним досвідом застосування примирної процедури в практиці господарських судів.

Зазначимо, що «Школа Медіації і Права» була створена бібліотекою ім. К.А. Тімірязєва спільно з Громадською організацією «Подільський центр медіації» при секторі правової інформації. Школа розпочала свою роботу із січня 2017 року та її основною метою є проведення просвітницьких заходів щодо підвищення правової культури для встановлення злагоди, толерантності у суспільних відносинах, вміння обстоювати свої права, свободи і законні інтереси, не порушуючи прав інших людей.

 

Довідково: медіація – це процес досудового врегулювання суперечок, які виникають у сфері господарського, цивільного, трудового, адміністративного, кримінального та міжнародного права, за допомогою третьої незацікавленої особи - медіатора.

 

Прес-служба