flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось навчальне заняття щодо подачі державними службовцями декларацій за 2018 рік

28 січня 2019, 11:17

25 січня 2019 року в Господарському суді Вінницької області для державних службовців суду було проведено навчальне заняття на тему: «Актуальні питання застосування антикорупційного законодавства щодо дотримання вимог фінансового контролю».

Заступник керівника апарату суду Крістіна Слободонюк, головний спеціаліст сектору з кадрового забезпечення та з питань управління персоналом Ліля Войціхова та прес-секретар суду Людмила Гнатовська у формі слайдової презентації розповіли присутнім державним службовцям про актуальні питання застосування антикорупційного законодавства щодо дотримання вимог фінансового контролю та про загальні правила подання державними службовцями декларацій за 2018 рік.

Зокрема, заступник керівника апарату Крістіна Слободонюк зауважила, що відповідно до частини 1 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» (зі змінами та доповненнями) особи, які визначені як суб’єкти декларування вищевказаним законом (а саме, державні службовці категорії «Б» та «В» господарського суду Вінницької області) зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі - декларація), за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством передбаченою Законом України «Про запобігання корупції»  починається  з 00 год. 00 хв. 01 січня 2019 року і триває до 00 год. 00 хв.  01 квітня 2019 року.

Разом з цим, заступник керівник апарату Крістіна Слободонюк звернула увагу державних службовців на те, що за несвоєчасне подання без поважних причин декларації передбачено адміністративну відповідальність відповідно до статті 1726  Кодексу України про адміністративні правопорушення, а за умисне неподання декларації – кримінальну відповідальність згідно із статтею 366Кримінального кодексу України.

В свою чергу головний спеціаліст сектору з кадрового забезпечення та з питань управління персоналом Ліля Войціхова та прес-секретар суду Людмила Гнатовська коротко по кожному розділу  нагадали присутнім державним службовцям правила заповнення та подання декларацій за минулий рік. 

Прес-служба