flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

І знову, студентська молодь у стінах Господарського суду Вінницької області

22 лютого 2019, 15:43


В рамках проведення Дня відкритих дверей, 21 лютого 2019 року до Господарського суду Вінницької області завітали студенти третього та четвертого курсу Вінницького обласного гуманітарно-педагогічного коледжу.
Зустріли гостей та провели ознайомчу екскурсію судом заступник керівника апарату суду Крістіна Слободонюк та представники прес-служби Людмила Гнатовська та Олеся Слободян.
Заступник керівника апарату суду Крістіна Слободонюк розповіла гостям про будову судової системи України, основні аспекти роботи та специфіку справ, що відносяться до юрисдикції господарського суду, структуру та штатну чисельність суддів та апарату, звернувши увагу на те, яким чином можна стати суддею, помічником судді чи потрапити на державну службу до суду.
Згодом студентам була запропонована ознайомча екскурсія приміщенням суду. Гості оглянули зали судових засідань, одне із приміщень архіву суду, дізнались про основні завдання та функції відділу узагальнення судової практики, статистики та інформаційно-аналітичного забезпечення суду, загального відділу «Канцелярія» та відділу планування та господарського забезпечення Господарського суду Вінницької області.
Зокрема, про особливості роботи відділів учасники заходу довідались із перших уст від спеціалістів відділу узагальнення судової практики, статистики та інформаційно-аналітичного забезпечення суду та загального відділу «Канцелярія» Валерія Гнири та Юлії Вишневської.
Не менш корисною та цікавою для молоді стала зустріч з начальником відділу планування та господарського забезпечення Людмилою новгородською, яка розповіла про свою роботу та основні функції, покладені на вказаний відділ.
В ході екскурсії, студенти з радістю зустрілися та поспілкувалися з суддею Господарського суду Вінницької області Романом Міліціановим, який дав практичні поради та настанови молоді, а також побажав успіхів у навчанні та в досягненні свої цілей.
На завершення зустрічі учасники заходу мали змогу зустрітися та в теплій, невимушеній атмосфері поспілкуватися з керівництвом суду, а саме керівником апарату суду Мариною Миколюк та головою суду Федором Колбасовим.
Керівник апарату Марина Миколюк зазначила, що Господарський суду Вінницької області завжди відкритий для відвідувачів суду, а також для студентської молоді, яка виявила бажання здобувати практичний досвід у стіна нашої установи.
Голова Господарського суду Вінницької області Федір Колбасов в ході неформального спілкування дав практичні поради та настанови гостям, а також побажав успіхів в обраній професії.
Приємно відзначити, що інтерес до господарського суду проявляють не лише студенти юридичних спеціальностей, а й інших професій, що, в свою чергу, сприяє підвищенню загального рівня правової культури та освіти населення.
Ми не маємо сумніву в тому, що просвітницька діяльність, що проводиться зокрема і нашим судом, сприятиме підвищенню загального рівня правової культури та освіти населення як важливих складових правової системи України.
Студенти з позитивними емоціями подякували за захопливу екскурсію, фотозвіт якої можна переглянути нижче.
ФОТОЗВІТ
Прес-служба