flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ГСВО нагадує порядок пропуску осіб до приміщення суду та реєстрації документів

24 травня 2019, 10:20

Пропуск осіб до приміщення Господарського суду Вінницької області здійснюється в робочі дні та години: з понеділка по четвер з 09:00 год. до 18:00 год., в п’ятницю - з 09:00 год. до 17:00 год.. У неробочі дні та години пропуск осіб до приміщення суду забороняється.

З метою ідентифікації осіб, які прибули до суду, їх пропуск здійснюється на підставі документа, що посвідчує особу (паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон, службового посвідчення, національного посвідчення водія України, пенсійного посвідчення, іншого офіційного документа, що містить фотокартку особи та печатку установи, яка видала документ).

Особи, які беруть участь у провадженні господарських справ пропускаються до приміщення суду із використанням спеціальних технічних засобів за списком, складеним працівниками апарату суду, або при пред'явленні ухвали суду та документа, який посвідчує особу.

У разі, якщо в особи відсутній документ, який посвідчує особу, військовослужбовець Національної гвардії України через судового розпорядника (секретаря судового засідання) з'ясовує особу, яка прибула, і в подальшому виконує вказівки головуючого в судовому засіданні.

Допуск осіб, що прибули на відкриті судові засідання, здійснюється за пред'явленням документа, який посвідчує особу. Під час проведення закритих судових засідань пропуск осіб до зали судового засідання обмежується ухвалою головуючого в судовому засіданні.

Пропуск до приміщення суду осіб, що прибули на засідання та інші заходи (наради, переговори тощо), здійснюється за списками, підписаними керівником апарату суду або заступником керівника апарату суду, після пред’явлення документа, що посвідчує особу.

Якщо в особи немає документа, який посвідчує особу, військовослужбовець Національної гвардії України інформує про це керівника або заступника керівника апарату суду, який повинен встановити особу та мету візиту відвідувача, а також вирішити питання щодо можливості пропуску такої особи до приміщення.

Представники засобів масової інформації пропускаються за пред'явленням документа, що посвідчує особу працівника засобу масової інформації (редакційне посвідчення, інший документ, виданий редакцією відповідного засобу масової інформації, тощо). Використання ними під час судового засідання аудіо-, відео-, кіно-, фотоапаратури здійснюється в порядку, установленому Законом України «Про судоустрій і статус суддів» та Господарським процесуальним кодексом України.

Забороняється пропуск до приміщення суду осіб: з ознаками алкогольного чи наркотичного сп'яніння; з тваринами; з вогнепальною, газовою зброєю та пристроями для відстрілу патронів із гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, балончиками, спорядженими речовиною сльозогінної (сльозоточивої чи дратівної) дії; з легкозаймистими, вибухонебезпечними, радіоактивними та отруйними речовинами; з колюче-ріжучими предметами; з валізами, господарськими сумками, пакетами великих розмірів (600 х 400 х 200 мм).

Розгляд справ суддями Господарського суду Вінницької області здійснюється в залах судових засідань, які розташовані на третьому та четвертому поверхах суду. Зі схемами розташування залів судових засідань можна ознайомитись в Інформаційному кіоску на першому поверсі та за наступним посиланням.

На першому поверсі біля канцелярії суду розташований інформаційний стенд з графіком розгляду справ суддями Господарського суду Вінницької області. Там же знаходиться інформаційний кіоск, за допомогою якого можна отримати інформацію про рух та розгляд справ в суді.

 

Канцелярія суду розташована на першому та третьому поверхах.

На першому поверсі здійснюється прийом документів (позовних заяв, звернень, запитів тощо) від представників сторін по справах, розгляд яких не здійснюється в день звернення або по справах, розгляд яких закінчено.

Також в канцелярії на першому поверсі здійснюється видача копій процесуальних документів по справах, які перебувають в провадженні та провадження по яких закінчено. Видача таких документів здійснюється після письмового звернення (заява, клопотання) та сплати судового збору (у разі необхідності)  на наступний день після звернення з 14-00 год.

У разі звернення з заявою (клопотанням) про видачу копії процесуального документу (рішення, ухвали тощо) в день винесення судом такого процесуального документу, його видача здійснює на наступний день після спливу процесуального строку для його виготовлення після 14-00 год.

На третьому поверсі здійснюється прийом документів від представників сторін у справах, розгляд яких призначено на поточний день згідно з графіком розгляду справ.

Ознайомлення представників сторін з матеріалами справ, які перебувають в провадженні та провадження у яких закінчено, здійснюється на четвертому поверсі суду  в спеціально облаштованому приміщенні після 14-00 год. наступного дня після подачі відповідної зави (клопотання). У разі виникнення необхідності в ознайомленні з матеріалами справи в день подання відповідного звернення, час такого ознайомлення погоджується в індивідуальному порядку з відповідним секретарем судового засідання.

У разі виникнення необхідності після ознайомлення з матеріалами справи в отримання ксерокопій документів, які знаходяться в матеріалах справи, їх видача здійснюється після сплати судового збору у відповідності до приписів Закону України «Про судовий збір». Сплату судового збору можна здійснити у відділенні банку, який розташований в цій же будівлі (вхід від вул. Пирогова) або у будь-якому іншому банку.

Інформацію про сплату судового збору та реквізити останнього можна отримати в канцелярії суду на першому та третьому поверхах, на інформаційному стенді на першому поверсі та в інформаційному кіоску, а також на офіційному сайті суду в мережі Інтернет за посиланням https://vn.arbitr.gov.ua/sud5003/.

На сьогодні також діє Єдиний інформаційно-довідковий центр Судової влади України, що надає громадянам можливість отримати інформацію телефоном з єдиного централізованого інформаційного джерела за єдиним безкоштовним номером 0 800 501 492.

 

Загальний графік роботи суду:

Понеділок – четвер з 09:00 до 18:00 год.

П'ятниця  з 09:00 до 17:00 год.

Перерва з 13:00 до 13:45 год.

 

Канцелярія, що знаходиться на 1 поверсі, працює з 09:00 до 17:00 год. без обідньої перерви, в п'ятницю - з 09:00 до 16:00 год. без обідньої перерви.

 

ПОЗОВНІ ЗАЯВИ приймаються канцелярією 1 поверху з понеділка по четвер з 09:00 до 17:00 год. без обідньої перерви, в п'ятницю - з 09:00 до 16:00 год. без обідньої перерви.

 

Шановні учасники судових проваджень, з урахувнням зазначених графіків роботи установи та її окремих підрозділів, позовні матеріали та докумени для реєстрації просимо приносити завчасно, виходячи з розрахунку щонайменше 30 хвилин часу, необхідного для опрацювання  одного пакету документів (реєстрація, сканування, занесення до БД "Діловодство спеціалізованого суду", передача судді).

Дякуємо за розуміння!