flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Методична допомога військовим юристам

18 червня 2019, 13:36

Суддя Господарського суду Вінницької області Ігор Маслій, в порядку надання методичної допомоги, взяв участь в інструкторсько-методичному зборі, що був проведений 14 червня Юридичним департаментом Міноборони на базі Центрального територіального юридичного відділу в м. Вінниці.

Ігор Маслій у своєму виступі зупинився на загальних аспектах здійснення представництва державного органу в господарському суді, зосередив увагу на актуальних, в тому рахунку проблемних, питаннях представництва в суді оборонного відомства з урахуванням новел Господарського процесуального кодексу України, розповів про практичні аспекти звернення до суду із позовними заявами та розгляду спорів за участю Міноборони та його структурних підрозділів, окреслив свою позицію із зазначених питань.

Окрему увагу спікер приділив темі електронного судочинства, розповів про нинішній стан запровадження Електронного суду та подальші перспективам впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

В ході тематичного обговорення учасники інструкторсько-методичного збору ставили питання, які виникають в ході їх практичної діяльності, та отримували кваліфіковану відповідь судді.

Метою проведеного заходу було надання методичної допомоги та підвищення кваліфікації військових юристів, які здійснюють представництво інтересів Міноборони в судах та інших юрисдикційних органах України.

Серед учасників - представники територіальних юридичних підрозділів Юридичного департаменту Міністерства оборони України, Головного квартирно-експлуатаційного управління та Головного управління майна та ресурсів, Центрального територіального управління аудиту та фінансового контролю, а також судді Господарського суду Вінницької області та Вінницького окружного адміністративного суду.

В якості подяки за участь у заході Ігор Маслій отримав від директора Юридичного департаменту Міністерства оборони України Валерія Коваля пам’ятну відзнаку.

 

Прес-служба