flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Вінницької області повідомляє про хід розгляду справи щодо реконструкції Київського мосту у Вінниці

27 червня 2019, 16:39

21 - 23 червня одразу на декількох вебресурсах розміщено матеріал щодо реконструкції Київського мосту у Вінниці через річку Південний Буг та судового розгляду між замовником та підрядником ремонтних робіт:

https://vezha.vn.ua/vinnytska-miskrada-sudytsya-za-nezavershenyj-vchasno-remont-kyyivskogo-mostu/;

http://vlasno.info/politika/vlada/mistseva/item/30593-vinnytska-miska-rada-podala-do-sud

https://vn.20minut.ua/Podii/meriya-hoche-styagnuti-25-milyona-griven-z-pidryadnika-remontu-kiyivsk-10893162.html

https://www.ukr.net/ua/news/vinnitsa.html);

https://gazeta.ua/articles/regions/_cinovniki-sudyatsya-za-poganij-remont-mostu/910681

З приводу розміщеної інформації Господарський суд Вінницької області повідомляє наступне.

04 січня 2019 року до Господарського суду Вінницької області надійшов позов департаменту капітального будівництва Вінницької міської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю "МСУ-2" про стягнення 2 508 364,49 грн. та розірвання договору підряду щодо реконструкції мостової споруди через річку Південний Буг в м. Вінниці.

18 січня за вказаним позовом суд відкрив провадження у справі № 902/16/19 за правилами загального позовного провадження.

14 лютого на адресу суду від підрядника надійшла зустрічна позовна заява до департаменту капітального будівництва Вінницької міської ради про визнання будівельних робіт по договору такими, що виконані.  

15 лютого суд прийняв зустрічний позов до спільного розгляду з первісним позовом, об'єднавши їх в одне провадження.

19 березня суд задоволив обопільне клопотання сторін та призначив судову будівельно-технічну експертизу, оскільки повний та об’єктивний розгляд справи потребує використання спеціальних галузевих знань. Провадження у справі зупинено, ухвала сторонами не оскаржувалась, набрала законної сили та є обов’язковою до виконання.

Суд зазначає, що нормами Господарського процесуального кодексу України передбачено зупинення процесуальних строків розгляду судової справи на період експертного дослідження.

Судовий розгляд справи № 902/16/19 здійснюється Господарським судом Вінницької області  в межах визначених законом строків з дотриманням прав та інтересів учасників процесу і громадськості.

Про подальший хід провадження у справі буде повідомлено додатково.

Повні тексти судових рішень у справі є загальнодоступними в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням http://reestr.court.gov.ua/.

 

 

Довідково. З метою отримання достовірної інформації щодо стану розгляду судових справ можна звертатись до Господарського суду Вінницької області за телефонами: (0432) 558-016 (суддя-спікер Міліціанов Роман Валерійович) та (0432) 558-000 (прес-секретар Слободян Олеся Володимирівна).

 

Суддя-спікер