flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На базі Господарського суду Вінницької області відбувся масштабний науковий захід

17 жовтня 2019, 15:42

11 жовтня 2019 року на базі Господарського суду Вінницької області відбувся масштабний науковий захід – Всеукраїнська науково-практична конференція «Правове забезпечення соціально-економічного розвитку: стан та перспективи»,  присвячена 35-річчю кафедри господарського права юридичного факультету Донецького національного університету імені Василя Стуса.

Господарський суд Вінницької області вже не вперше долучається до подібних заходів, виступає партнером та гостинно зустрічає гостей у своїх стінах.

Голова суду Федір Колбасов увійшов до складу організаційного комітету заходу, а судді Ольга Нешик та Роман Міліціанов прийняли участь у другій частині заходу – панельній дискусії, де разом з науковцями обговорили проблеми застосування господарського законодавства, шляхи його удосконалення та  перспективи розвитку.

Відкрили захід в.о. декана юридичного факультету Антоніна Бобкова та голова Господарського суду Вінницької області Федір Колбасов.

У конференції взяли участь провідні науковці, висококваліфіковані фахівці з господарського права з 10 областей України, представники 15 закладів вищої освіти України, судді господарської юрисдикції.

План роботи конференції передбачав роботу 4 секцій за напрямами:

  • правове забезпечення соціально-економічного зростання;
  • оновлення господарського та господарсько-процесуального законодавства;
  • правове забезпечення розвитку земельних, аграрних, екологічних та природоресурсних відносин;
  • сучасні методики викладання юридичних дисциплін соціально-економічного спрямування.

Крім того, у межах конференції відбулася панельна дискусія за темою «Перспективи та шляхи оновлення господарського законодавства».

Учасники заходу обговорили гостроактуальні питання обігу  сільськогосподарських земель, проблеми та шляхи вирішення екологічних проблем сьогодення, проблематику та інструментарій стабілізації господарського законодавства.

Суд висловлює щиру подяку юридичному факультету Донецького національного університету імені Василя Стуса та особисто в.о. декана Бобковій Антоніні Григоріївні за співпрацю та плідну взаємодію з приводу проведення на базі Господарського суду Вінницької області наукових та освітніх заходів. 

В публікації використано матеріали новинного сайту  «Університетські вісті».

ФОТОГАЛЕРЕЯ

 

Прес-служба